Wild Rift: Csalással vádoltak meg egy játékost egy 25 ezer dollár összdíjazású versenyen

Wild Rift: Csalással vádoltak meg egy játékost egy 25 ezer dollár összdíjazású versenyen

Hivatalosan nem csalt, de sokakban vannak kételyek.

Egy érdekes botrány robbant ki egy Wild Rift-versenyen. A 25 ezer összdíjazású, kizárólag hölgyeknek szervezett tornán ugyanis az egyik résztvevő csapatot a profi játékosok nagy része csalással vádolta meg. Különösen az egyik játékos, Mirai ténykedése vált gyanússá számukra, ezért elkezdték elemezni a látottakat. Arra a következtetésre jutottak, hogy szerintük valaki más játszott az ő fiókjával. A gyanú a november 5-én lejátszott CG1 és a Formulation Gaming Queens közötti rájátszás-párharc során történt. A CG1 nyerte 2-1-re a sorozatot.

Mirai egy Diamond 4-es játékos, kevesebb mint 50%-os győzelmi aránnyal, és olyan hősökkel játszott az említett párharcban, akikkel szinte soha nem szokott. Az egyik ilyen meglepő választás Lee Sin volt, akivel elvileg szinte semmilyen tapasztalata nem volt, mégis tökéletesen mozgott vele, hibátlan mechanikával vitte el például a Grompot és a Blue Buffot egyszerre. A váratlan jó teljesítmény pedig kíváncsi szemeket vonzott.

„Miután átnéztük a VOD-okat a Miraira szegezett kamerával, és összehasonlítottuk a fiók általános statisztikáit, teljesítményét stb. nagyon nehéz elhinni, hogy ugyanazt a személyt láttuk játszani az említett accounton, aki a fiók tulajdonosa" – mondta a RiftGuides társtulajdonosa, Kerxx. „Eléggé irreálisnak tűnik, hogy ilyen mechanikai tudás, és teljesítmény mellett valaki több, mint 100 meccs alapján negatív win rate-tel rendelkezik, és Diamond 4-ben szenved. Őrült játékmenetet mutat be, néha nem tökéletes a játéka, de összességében a makrojáték, a meghozott döntések, a pingeken keresztüli kommunikáció és a játék általános felépítése alapján jóval magasabb szintre hivatott."

Miután Kerxx-szel együtt közvetítette a meccseket, a tartalomkészítő TatsuWR is hasonló véleményen volt. „Tíz percig AFK voltam, és csak beszélgettem Kerxx-szel, és ez nem lehet ő. Ez minden, amit mondok." Rajtuk kívül mások is úgy gondolják csalás történt.

Mit mond a Riot?

November 9-én a Riot kiadta nyilvános nyilatkozatát a vádakkal kapcsolatban. Elmondásuk szerint "a DivE és a Riot csapatai a gyanúsított profilokat minden lehetséges szempontból ellenőrizték, és a vizsgálatok eredményei alapján semmi sem utal szabálysértésre vagy bármilyen szabályellenes viselkedésre". A játékos és a csapat tehát tisztázva lett a vádak alól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szoktál WIld Rift-közvetítéseket nézni?