FIFA 23: Óriási gond lehet a védelemmel, sorra törik fel a leggazdagabb FUT-tulajok fiókját

FIFA 23: Óriási gond lehet a védelemmel, sorra törik fel a leggazdagabb FUT-tulajok fiókját

Még egy FIFA-világbajnok is van az  áldozatok között.

A FIFA Ultimate Team óriási népszerűségnek örvend, hatalmas piaccal rendelkezik, amihez hozzájárul az is, hogy az EA egész évben végeláthatatlanul adja ki a különleges kártyákat, amelyeknek az értéke akár több millió FUT-érme is lehet. Ennyi pénzt nem egyszerű összegyűjteni, főleg, ha a játékos elsődlegesen a fociért játszik, és nem a kereskedés élményéért. Éppen ezért rengetegen árulnak – illegálisan – érméket, amelyet időhiányos és/vagy türelmetlen társaik vásárolnak meg. Éppen ezért nagy üzletté vált a FUT érmékkel való adok-veszek. Honnan a „legkönnyebb" érméket szerezni, amit aztán el lehet adni? A gazdagoktól. Több neves streamer és profi is hackelés áldozata lett.

Nem a FIFA 23-ban ütötte persze fel a fejét a probléma, de aggasztó, hogy hosszú ideje képtelen megoldást találni a problémára a Sony és az EA. Már a FIFA 22 kapcsán érkeztek olyan hírek, hogy a legnagyobb kereskedői fiókok némelyikét feltörték, erre pedig már a fejlesztőknek is reagálnia kellett. Megoldásként javasolták, hogy a közösség több tagja aktiválja a kétfaktoros hitelesítést, azonban a csalók így is megtalálták a módját, hogy ezt megkerüljék. Egy FUT Donkey nevű játékos, aki PS-en világelső is volt ebben a kategóriában például több, mint 50 millió érmét veszített el, de több más nevesebb streamer is ennek áldozata lett. Azt hihettük, egy ez egyszeri eset volt, de csalódnunk kellett.

Ezúttal azonban úgy tűnik, hogy az elkövetők a Sony munkatársait a PSN-támogatás segítségével becsapva férnek hozzá a fiókok bejelentkezési adataihoz. Úgy tűnik, hogy ez a módszer megnyitja az utat a nagyobb fiókok feltörése előtt - soha nem látott mértékű veszteségekkel. Több száz millió érméről beszélünk összesen.

„Épp otthon ültem, amikor kaptam egy sms-t, hogy a 2FA-t letiltották a Sony-tól. Nem én voltam. Megpróbáltam bejelentkezni a PS5-ömre, de a fiókomat kijelentkeztették, és minden adatot megváltoztattak. Felhívtam a Sony-t, hogy visszakapjam a fiókomat, de mire visszakaptam, a hacker már körülbelül 20 millió érmét vitt el."

Mások sem jártak jobban, még akkor sem, ha világbajnok profiról van szó. Mohammed 'MoAuba' Harkous a 2019-es FIFA eWorld Cup győztese volt, így célpontként szolgált a hackerek számára. Több alkalommal is.

MoAuba azóta azzal fenyegetőzött, hogy beperli a felelősöket. Az első hackertámadáskor, november 10-én sikerült elég gyorsan visszaszereznie a PSN-fiókjához való hozzáférést ahhoz, hogy ne szenvedjen komolyabb veszteségeket. Mások azonban nem voltak ilyen szerencsések. Elias Nerlich német streamer is érintett volt, aki a FUT Donkey szerint több mint 30 millió érmét veszített. Donkey hozzátette: „Sem a Sony-tól, sem az EA-tól nem kaptam választ ezzel kapcsolatban, mindketten figyelmen kívül hagytak eddig. A hacker elkölthette a pénzemet, mivel a fiókomhoz fizetési módok kapcsolódtak, a címem, a korom és a teljes nevem is rajta van, szóval ez egy hatalmas adatszivárgás."

A labda tehát az EA és a Sony oldalán pattog, hogy minél előbb megoldják a problémát és megfelelő szintű védelmet nyújtsanak a játékosoknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked mennyi FUT coinod van?

  • 100 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %