A Windows 11 22H2 frissítése nincs jó hatással a videokártyákra

A Windows 11 22H2 frissítése nincs jó hatással a videokártyákra

Maga a Microsoft is megerősítette, hogy minden egyes hardvergyártó grafikus kártyáira hatással van az update és sajnos nem a jó értelemben.

Nemrég megjelent a Windows 11-hez a 22H2 névvel ellátott frissítés, de kicsit félrement a dolog. Egyre-másra érkeznek a panaszok a céghez, miszerint befolyásolja az update a PC-k teljesítményét. Ezen belül is a videókártyák működésére van hatással, mivel kevesebb FPS-re képesek a játékokban, mint azelőtt. A Microsoft pedig végül megerősítette, hogy az operációs rendszerének legújabb verziója valóban lassítja az összes videokártyát.

A vállalat szerint a teljesítménycsökkenés az olcsóbb és a legjobb grafikus kártyamodellek esetében is azért van, mert az operációs rendszer véletlenül aktiválja a GPU teljesítményének hibakereső funkcióit, ami így befolyásolja azok működését és alapvetően a felhasználók nem is használják.

A teljesítmény kockázatának csökkentése érdekében a Microsoft azt javasolja, hogy érdemes minden játékot és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásokat a legújabb verzióra frissíteni. Úgy tűnik azonban, hogy a legtöbb ember számára a legbiztonságosabb megoldás az, ha egyszerűen nem telepíti fel a Windows 11 22H2-es updatet. A Microsoft egyébként arról is beszámolt, hogy hamarosan elkészül a javítás is, ami rendbe teszi a dolgokat a 22H2-vel kapcsolatban, de arról nem szól a fáma, hogy mikor adják ki.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!