Szimulátorversenyzőből lett pilóta történetét dolgozza fel a Gran Turismo film

Szimulátorversenyzőből lett pilóta történetét dolgozza fel a Gran Turismo film

A hírek szerint pedig a forgatásoknak is nekiláttak.

Neill Blomkamp rendezésében készül és, ha a tervek szerinti menetrendet tartani tudják, akkor 2023-ban kerül mozikba a Gran Turismo mozifilm. A videójáték adaptáció egyébként egy valós történetet dolgoz fel, Jann Mardenborough élete ugyanis gyökeresen megváltozott, mikor szimulátoros eredményeit követően valódi versenyautóba is átülhetett és azóta is tart a profi karrierje.

Nem mindennapi tehetséggel volt megáldva Mardenborough, hiszen nem versenyzett komolyan egészen 2011-ig. Abban az esztendőben aztán részt vett a GT Academy selejtezőjében és 90 ezer induló közül nyerte meg a kiírást. A jutalma pedig egy Dubai 24 órás verseny volt a Nissannál, ahol végül a saját osztályában harmadik lett.

2011-ben Mardenborough részt vett a GT Akadémián; 90 000 másik jelentkezőt vert meg, és megnyerte a versenyt,[6] és győzelmének jutalma egy Nissannal a Dubai 24 órás versenyen. 2012-ben részt vett a brit GT bajnokságban. Alex Buncombe-val együtt nyert versenyt, és a szezont a hatodik helyen zárta. Sőt, ezt követően a Blancpain Endurance Series négy fordulójában is lehetőséget kapott. A 2014-es Goodwood Festival of Speed-en Mardenborough a valaha volt leggyorsabb Supercar-időt futotta a híres Goodwood Hillen, miközben bekerült a Nismo Nissan GT-R-hez is, ezután erőteljes beindult a karrierje, bár igazán kimagasló eredményt egyedül 2016-ban sikerült elérnie. Akkor a B-MAX Racin Team kötelékében a Japanese Formula 3 Championship második helyén végzett a szezon végén.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!