LoL: Hexkapuk és új bokor, így változik 2023-ban az ARAM

Ezekre az ARAM-ot érintő újításokra rengetegen vártak már.

A Riot Games minden erejével az előszezonra, valamint a 2023-as esztendőre készül már. A hivatalos rangsorolt szezonnak vége, így nincs több lehetőség arra, hogy megszerezzétek a Diadalmas Sejuani hőskinézetet. Ha elértétek Solo/Duóban vagy Flexben legalább a Gold IV rangot, akkor garantáltan tiétek a limitált skin, ha lemaradtatok róla, akkor jövőre lehet javítani. A fejlesztők az elmúlt órákban bemutatták, hogy milyen újdonságokra készülhettek az ARAM-játékmódban. 

Játékegyensúlyt érintő változtatások

A következő frissítésekben kisebb-nagyobb módosítások érkeznek, amelyek felrázhatják az Ordító szakadék metáját.

12.22-es LoL-patch ARAM-módosítások

  • 20% bónusz energia-visszatöltés: Akali, Kennen, Lee Sin és  Zed
  • 20% bónusz Tenacity (CC-idő csökkentés): Akali, Ekko, Elise, Evelynn, Fizz, Kassadin, Katarina, Kayn, Kha'Zix, LeBlanc, Pyke, Qiyana, Rek'Sai, Rengar, Talon és Zed
  • 20 képességgyorsítás csökkentés: Ashe

12.23-as LoL-patch ARAM-módosítások

  • Omnivamp és Lifesteal a minionokra 50%-kal csökken
  • Ha legalább 1000 egységnyi távolság van két hős között, akkor 15%-kal csökken a sebzés. 1000-2000 egység között 15-30%-ra módosul ez a sebzéscsökkentés
  • Bónusz magic resist közelharci hősöknél 10-ről 15-re növekedik

Új hexkapuk

Sokkal egyszerűbb lesz elhagyni a bázist a vadonatúj hexkapuk segítségével. Ezeknek köszönhetően még több csapatharc alakulhat ki a játékosok legnagyobb örömére.

Új akadályok az összedőlt tornyoknak köszönhetően

A ledőlt tornyok bizonyos irányba törmeléket halmoznak fel, ezért extra akadályokkal kell megküzdenie majd az idézőknek. A lerombolt tornyok tereptárgyakként használhatóak, pontosan úgy, mint egy Anivia fal (W), vagy Trundle oszlop (E).

Új bokor

A pálya középső részén egy extra bokor nőtt ki a földből, amely még több lehetőséget biztosít a lesből támadásra.

Új ARAM-Clash

Bizony, bizony, nem csalás, nem ámítás. December 10-11-én megrendezik az első ARAM-Clasht, amelyben értékes nyereményekért harcolhatnak a Howling Abyss legnagyobb fenegyerekei. A 8-csapatos ágrajz ismerős lehet a klasszikus Clashből, ahogy az is, hogy a csapatoknak három meccset kell lejátszaniuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülsz annak, hogy lesznek hexkapuk ARAM-on?