Indul a visszaszámlálás: Ekkor láthatjuk a magyarokat az IESF Világbajnokságon

Indul a visszaszámlálás: Ekkor láthatjuk a magyarokat az IESF Világbajnokságon

Íme minden, amit az idei IESF Világbajnokságról és a Magyar E-sport Válogatott szerepléséről tudni kell.

Decemberben indul a 14. IESF Világbajnokság CS:GO versenye, ahol a legjobb nemzeti csapatok fogják összemérni tudásukat. A Magyar E-sport Szövetség még tavasszal írta ki a válogatóversenyeket, melyeken aztán élőben szurkolhattunk hazánk legkiválóbb e-sportolóinak. A válogatók végeztével a HUNESZ egy bő keretet hozott létre a legjobbakból – közülük öten képviselhetik majd hazánkat Balin.

Mit kell tudni az IESF CS:GO világbajnokságról?

Az IESF CS:GO világbajnoksága két Play-In szakaszból, valamint a főeseményből áll. A kvalifikációs részben a csapatokat négyfős csoportokra osztják (lásd alább). Itt mindenki játszik a csoportján belül fejenként három Bo1-et körmérkőzéses rendszerben. A csoportok első két helyezettje éri el a Bo3-as kieséses szakaszt, ahonnan egyeneságon a még versenyben lévő mezőny három legjobbja jut tovább végül. A főeseményen hozzájuk csatlakozik még a rendező ország és a négy regionális torna győztesének felállása, hogy vigaszági-kieséses rendszerben eldöntsék, melyikük lesz a világbajnok. A tét pedig nem kevesebb, mint a nemzeti büszkeség és 100 ezer amerikai dollár!

A Magyar E-sport Válogatott felállása

Fercsák „coolio” András
Homoki „Aaron” Áron
Sánta „flasi” Bence
Török „msn” Zoltán
Hegedűs „Shiftzzz” Armand

Málovics „gabesson” Gábor (edző)

A Magyar E-sport Válogatott meccsei

A Magyar E-sport Válogatott a kvalifikációs Play-Inről indul, ahol a G-csoportban kezdik a menetelést Szerbia, Horvátország és Bulgária nemzeti ötösei ellen. A pontos menetrendjük alább látható, zárójelben a közép-európai időzónának (CET) megfelelő időpontokkal. A Magyar E-sport Válogatott mérkőzéseit élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV.

  • Bulgária - Magyarország | 2022. december 2., 14:00 (07:20 CET)
  • Magyarország - Horvátország | 2022. december 3., 10:40 (03:40 CET)
  • Magyarország - Szerbia | 2022. december 3., 17:20 (10:20 CET)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!