Mégis elkészülhet a Penge reboot, miután sikerült új rendezőt találni rá

Mégis elkészülhet a Penge reboot, miután sikerült új rendezőt találni rá

Még a végén kapunk egy felnőtteknek szóló MCU filmet.

Sokan azt rebezsgetik, hogy kezd egy kicsit kifulladni a Marvel féle mozis univerzum, bár a pénztaráknál azért még egész jól hoznak a konyhára az idei filmek is. Mindenesetre több ízben is lehetett olvasni arról, hogy a negyedik fázisnak se füle se farka egyelőre és a következő időszakra tervezett filmek pedig nem feltétlenül haladnak olyan jól, mint ahogyan azt tervezték. A Blade, vagyis a Penge újragondolt verziója pedig egyenesen tragikus helyzetben volt.

Elég csak arra gondolni, hogy a Marvel Studios leállította a reboot munkálatait, miután a rendező, Bassam Tariq bejelentette a távozását. Akkor arról szólt a fáma, hogy annyit késett a projekt, ami már időpont-egyeztetési problémákat szült mostanra, de valószínűleg nem ez lehetett a valódi indok. A másik vészjósló jel az volt, hogy a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali is már nagyon feszült volt, mivel hosszú ideje nem haladtak a munkálatokkal, ráadásul az első forgatókönyvet kihajították, így egy teljesen új történetet kell összehozni a produkcióhoz.

A 2024-re tervezett alkotás tehát úgy tűnt, hogy a végén meg sem valósul, de most a Varietynek köszönhetően jó hír is napvilágot látott. A beszámolójuk szerint a rendezői széket Yann Demange foglalja el, akiről ugyan nem sokat lehet tudni, viszont meggyőző munkái voltak eleddig. A párizsi születésű rendező leginkább tévésorozatokat készített, majd 2014-ben neki köszönhetjük a 71 című filmet, de később Matthew McConaughey-vel is együtt dolgozott A kokainkölykön. Legutoljára pedig a Lovecraft Country című sorozat egyik epizódját dirigálta, de ő a széria egyik producere is emellett. A stábhoz csatlakozott még az Emmy-díjra jelölt Michael Starrbury, ő írja a Penge forgatókönyvét, és az előzetes híresztelések alapján sötétebb hangulatú sztorira lehet majd számítani, mint az eddig megszokott MCU filmek.

Ha több fennakadás nem történik, akkor a 2023-ról elcsúsztatott Penge mozi premierjét 2024. szeptember 6-án tartják meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!