A Samsung a Google és az AMD segítségével gyártana telefont 2025-től

A Samsung a Google és az AMD segítségével gyártana telefont 2025-től

Most sem lehet sok panaszunk a Samsung-telefonok csúcskategóriájára, 2025-től pedig még erősebb lehet majd.

Épp most mutatkozott be a Qualcomm legújabb chipje, a Snapdragon-széria legfrissebb tagja, a 782G-s lapkakészlet. Az új családtag 5 és 10%-os növekedést tud felmutatni a Snapdragon 778G+ készlet CPU- és GPU-teljesítményeihez képest. A legfrissebb értesülések szerint könnyen lehet, hogy a jövőben a Snapdragonnak nem lesz elég, ha "csupán" ennyit tud majd. Következő ellenfele a Samsung, a Google és az AMD együttműködéséből születhet.

Egy új Twitter szivárgás szerint a Samsung új lapkakészletet fejleszt, egyenesen a Snapdragonnal szemben, a céljuk pedig az, hogy a 2025-ös prémium Samsung-telefonokat már ez hajtsa. Nincsenek egyedül, az új chip ugyanis a Google-vel és az AMD-vel együttműködve készül. A Samsung és a Google már korábban is dolgoztak együtt, annak a projektnek a termékei a Tensor chipek, most azonban az AMD Radeon grafikus teljesítményét is bedobják a közösbe.

Ha hihetünk a szivárgásnak, egy 10 magos lapkáról van szó, 2 nagy teljesítményű Cortex-maggal, 4 energiahatékony maggal és 4 alacsonyabb óraszámmal rendelkező, teljesítményfókuszú maggal. Azt is jó ideje tudjuk már, hogy a Samsung gőzerővel dolgozik a 3nm-es chipkészleten és bár semmi sincs még megerősítve, könnyen lehet, hogy már ez is olyan lesz.

Ha minden jól megy, 2025-től már erre a lapkakészletre épülhetnek majd a Samsung csúcsmodelljei, papíron pedig brutálisan erősnek ígérkezik az új chip.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!