18

Elmúltál már 18 éves?


/
A Terrifier 2 egyik ötlete annyira gusztustalan volt, hogy a rendező sem vállalta be

A Terrifier 2 egyik ötlete annyira gusztustalan volt, hogy a rendező sem vállalta be

Az Oscar-díj jelölésre előterjesztett film eleve kiborítja Amerikában a nézőket, de most az is kiderült, hogy a rendező számára is volt egy határ.

Érdekes műfaj a horror, hiszen igazán jó filmet Hollywoodban még egy jó alapötlet esetén sem feltétlenül tudnak elkészíteni. Mindenesetre kimeríthetetlen forrásokból dolgozhatnak a stúdiók és a legjobb az egészben, hogy nem feltétlenül a legnépszerűbb filmek kerülnek mindig a középpontba. Ebben az esztendőben is volt már néhány kellemes csalódás ebben a stílusban, elég csak a Mosolyogj vagy a Barbár című filmekre gondolni, viszont 2022 egyértelműen a Terrifier második részéről szól. A 250 ezer dollárból készült mű már csak azért is nagy figyelmet kap, mivel a rajongók és a készítők egyöntetűen összefogtak, hogy Oscar-díjra jelöltessék a produkciót. A másik érdekesség, hogy a mozikban is bemutatott filmről az Egyesül Államokban sorra jönnek ki a nézők rosszullét miatt. Egyes beszámolók szerint voltak akik elhányták magukat bizonyos jeleneteknél vagy egyszerűen rosszul lettek és elájultak. Azt tudni kell, hogy ez nem egy vérkomoly projekt, leginkább ugyanis a 80-as, 90-es éves Zs-kategóriás filmjeit idézi, de az biztos, hogy bővelkedik a durva és brutális jelenetekben. Maga a rendező, Damien Leone pedig megosztotta azt is, hogy felmerült egy olyan beteg ötlet is, amit nem forgattak le, mert egyszerűen már az ő gyomra sem bírta volna.

A Terrifier 2 alapvetően egy bohócról szól – David Howard Thornton alakításában –, aki nemnormális módon szedi áldozatait. Elég csak arra gondolni, mikor az egyik tinilány üldözése közben az útjába kerülő egyik szereplő nemiszervét is szimplán levágja. A rendező elmesélte, hogy a gonosz megformálója, Thornton szívesen fokozta volna a brutalitást ennél a jelenetnél.

„Beszélgettünk olyan dolgokról, amiket Art csinálhatott volna, miután levágta Jeff péniszét. Körbejártuk a témát, nevetgéltünk, de aztán azt mondtuk, hogy ez már túl sok lenne, túlságosan ízléstelen. Esetleg lufiként állatot hajtogathatott volna belőle, vagy valami ilyesmi. De ilyesmit azért nem csinálhatunk. Ezt amúgy a bohócot játszó Dave vetette fel. Mindig próbálunk túltenni egymáson, és beteg dolgokkal előállni, de ez nekem már túl durva volt.”

Úgy tűnik tehát, hogy nagyjából itt húzódik a határ Damiennél: valakinek a nemiszervétől még meg lehet válni, azzal játszani viszont már tabu. Ha pedig azt hitte volna bárki is, hogy csak a nézők számára megterhelő a látvány és ezáltal a film, akkor téved. Például a pszichiátria biztonsági őrét játszó Chris Jericho is bevallotta, hogy az egyik forgatáson nem sokon múlott, hogy behányjon:

„A filmben gyakorlatilag egy 'zombitálat' kellett megennem. A sztori szerint halloween van, a feleségem pedig ilyen zombicsemegét készített. Ezek egyike egy zselés szemgolyó volt. Emlékeim szerint ez valójában valamiféle sodó volt némi gumicukorral, nagyjából öt darabot kellett elfogyasztanom. Hideg és kocsonyás volt mind, úgyhogy nem nagyon tudtam elvonatkoztatni a látványuktól. Nagyon undorítóak voltak. Damien pedig így fordult hozzám: 'Meg tudnál enni még egyet ebből?' Én erre azt feleltem: 'Hé, ember! Ha még egyet megeszek, akkor kész, végem van! Okádni fogok egy nagyot, ha meg kell ennem még egyet ezekből!' De hát ezek a horrorfilmek forgatásának a nehézségei. Túl sok zselés szemgolyót kell megennie az embernek.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!