Quentin Tarantino leszólta a Marvel színészeit

Tarantino azt állítja, hogy Hollywood „Marvelizálódása” miatt egyszerűen ma már nincsenek valódi filmsztárok, de az ilyen filmek rendezőiről is megvan a véleménye.

Tarantino elég harsány mostanában, nem elég, hogy a rajongók közül sokan arra kíváncsiak mi lesz majd a tizedik filmje és, hogy nem rég bejelentette a televíziózáshoz való visszatérését, most a Marvel jelenséget is leszólta. Bár azért valljuk be, van némi igazságtartalma a mondanivalójának. Tarantino a 2 Bears 1 Cave podcastban nyilatkozott az alábbiak szerint:

„Nektek mindenki híressé válik azok közül, akik ezekben a filmekben a különböző karaktereket alakítja. De ők nem filmsztárok, ugye? Amerika Kapitány vagy Thor a sztár. Úgy értem, hogy nem én vagyok az első, aki ezt mondja. Azt hiszem előttem már milliószor elmondták ezt... de ez olyan tudod, hogy ezekben a franchiseokban maguk a karakterek válnak sztárokká."

Az a legnagyobb probléma, hogy úgy tűnik ma már csak ilyeneket készítenek. Ezek azok a filmek, amelyek bármilyen módon is izgalomba hozzák a rajongótáborokat vagy akár az alkotásokat készítő stúdiókat. Ez az, amitől izgatottakká válnak. És így az a helyzet, hogy ezek a mozik képviselik a jelenlegi érát a filmművészetben. Nem igazán van hely másra. Ez az én igazi problémám.”

A Marvel fejese, Kevin Feige pont az év elején a San Diego-i Comic-Conon mutatta be a stúdió terveit a Marvel 5. és 6. fázisára vonatkozóan és bár egyesek szerint visszaesett az MCU filmjeinek a minősége és jó néhány esetben keszekusza a történet, illetve a karakterek is érdektelenebbek, mégis jól hoznak a konyhára. Elég csak a Black Panther: Wakanda Foreverre gondolni, ami mostanában került a mozikba és már közel jár az 550 millió dolláros bevételhez világszinten. Ezek után pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy lehet gagyik vagy egy kaptafára épülnek a Marvel alkotásai és egyre inkább mentesek a valódi színészi játéktól, mégis elképesztően nyereségesek Hollywood számára, emiatt pedig egyhamar biztosan nem hagyják abba a szuperhős filmek gyártását.

Tarantino korábban azt is elmondta a Los Angeles Times-nak, hogy soha nem rendezne Marvel-filmet, és kijelentette:

„Béresnek kell lenned ahhoz, hogy megcsináld. Én nem vagyok az és nem keresek ilyen munkát.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!