Az Nvidia 4 videokártyájának a gyártását is leállítja

Úgy tűnik, hogy végleg megszűnik az RTX 2060 Super, az RTX 2060, a GTX 1660 Super és a GTX 1660 típusok előállítása a zöldeknél.

Miután piacra dobták a 4000-es szériát és a 3000-es sorozatból is elég sok maradt még raktáron az egyes boltokban, úgy néz ki, hogy az Nvidia szép lassan befejezi a régebbi kártyák előállítását és ez valahol érthető döntés az ő részükről. A lényeg itt most azon van, hogy már a belépő szintű grafikus kártyák felhozatalában is inkább a 3000-es modelleket szeretnék értékesíteni a régebbi típusok helyett.

Ennek értelmében leállnak az RTX 2060 Super, az RTX 2060, a GTX 1660 Super és a GTX 1660 gyártásával, így akár azt is mondhatjuk, hogy az elmúlt évek legnépszerűbb videokártyáinak egy részétől végleg búcsút vehetünk, persze használtan majd még biztosan be lehet szerezni ezek közül is jó néhányat. Az IT Home jelentése szerint a beszállítók közölték az üzlettel, hogy az Nvidia leállította négy VGA gyártását, és a meglévő készletet már eladták. Ha hihetünk ennek az információnak, akkor a boltok polcain maradt darabok lesznek ezekből a modellekből az utolsók.

Az Nvidia a közelmúltban egy jelentésében az is közölte, hogy eladásai jelentősen visszaestek, és az elmúlt időszakban azon dolgoztak, hogy módosítsák az árcsatornákat. Amikor nagyon sok GPU volt a piacon, a kereslet jelentősen visszaesett. A kereslet visszaesése némileg összefügg azzal is, hogy az ethereum bányászat egy másféle algoritmusra váltott, amely így már nem igényel nagy teljesítményű videókártyákat. Most, hogy a piacot elárasztják ezek a használt kártyák, logikus döntésnek tűnik az Nvidia lépése, miszerint készen áll a régebbi típusok gyártásának leállítására, és a fennmaradó készletek kiürítésére.

A tavaly októberi Steames hardverfelmérés szerint az RTX 2060 a második leggyakoribb GPU a felhasználók körében – 2022 szeptemberéhez képest 5,19%-ról 6,10%-ra emelkedett az ilyen kártya tulajdonosainak száma. Azt se felejtsük el, hogy 2021-ben az RTX 2060-as és az RTX 2060-as Super modelleket újra elkezdték gyártani, miután óriási videókártyahiány ütötte fel a fejét, amikor az RTX 30-as sorozatú grafikus kártyákat szinte lehetetlen volt beszerezni vagy egyszerűen túl drágán lehetett csak hozzájuk jutni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!