LoL: Sokan választják az Acélos szívet, de igazából nem éri meg

LoL: Sokan választják az Acélos szívet, de igazából nem éri meg

Három új mitikus tank tárgy érkezett, de csak az egyik produkál igazán jó statisztikai mutatókat.

A 2023-as League of Legends előszezonjában három új mitikus tárgy bukkant fel. Mindhárom különleges képességekkel rendelkezik, egyedi mechanikákat csempész az Idézők szurdokába. A népszerűségi mutatóik azonban jelentősen eltérnek, valamint a hősök győzelmi arányai között is felfedezhetőek differenciák, amelyek ezt a három itemet buildelik. Több helyen olvasni, hogy a Heartsteel mennyire broken, nerfelni kéne már a jövő heti, december 7-i frissítésben. A Riot a jelek szerint azonban nem ért egyet ezekkel a hangokkal, ugyanis a mai nap publikált tervezett 12.23-as módosítások egyike sem érinti az Acélos szívet.

Népszerűség: Heartsteel, Jak'Sho, The Protean és Radiant Virtue

Az utolsó helyen kullog a Radiant Virtue, jelentős hátrányban a másik két újonnan debütáló mitikus tank item mögött. Az ulti elsütése utáni gyógyítás, a bónusz képességgyorsítás és az extra HP-regen kifejezetten jól mutat papíron, de nagyon szituációs passzív képesség a Guiding Light ahhoz, hogy hatékonyan működjön a harcokban. A Heartsteel és a Jak'Sho minden negyedik mérkőzésen felbukkan, ami mutatja, hogy a tankos hősök előszeretettel pickelik ezt a két itemet. Az előbbi rengeteg extra életerőt biztosít, azonban nem ad defenzív statokat, így csak azoknak a karaktereknek hasznos igazán, akik rengeteg beépített tankossággal, vagy nagyon jó HP-scalinggel rendelkeznek. Dr. Mundo, Cho'Gath, Sion, Shen és Sejuani az az öt hős, amelyre az esetek több mint felében Acélos szívet vásárolnak. 

A Jak'Sho gyakorlatilag a jolly joker, minden esetben ad olyan pluszt, amely miatt örül a játékos, ha összegyűlik rá az arany. Mivel a csapatharcok kifejezetten sokáig tartanak, ezért könnyedén maximumra lehet stackelni a passzívot, így még több tankosságot kap a hős.

Győzelmi arány: Heartsteel, Jak'Sho, The Protean és Radiant Virtue

Nagyon kicsi népszerűség mellett kiemelkedően nagy winrate-tel rendelkezik a Radiant Virtue, 54-55%-ban diadalmaskodik az a hős, amelyik emellett a mythic item mellett teszi le a voksát. A Jak'Sho szintén remekül teljesít 52-53,5%-ban nyernek vele a karakterek, ami ilyen magas választási arány mellett elképesztően jónak számít. Végül ott a Heartsteel, amellyel a 49% körüli zónában mozognak a bajnokok. Hiába veszik meg közel annyian, mint a Jak'Shót, az alacsony winrate mutatja, hogy baitnek tekinthető. Nem lesz elég tankos tőle a hős, a bónusz sebzésre meg nincs igazán szükség, mert alapból a tankok nem azért kapnak szerepet a csapatban, hogy elpusztítsák az ellenfeleket. Egyedül Shen az, akivel tényleg jól lehet hasznosítani az Acélos szív előnyeit, minden más esetben a Jak'Sho egyszerűen jobb.

A következő patchben a tankok a Sunfire Cape buffnak örülhetnek, valamint néhányan közülük direktben is kapnak erősítéseket. Kíváncsian várhatjátok, hogy a Fiora és Camille által dominált felső ösvényre megérkezhetnek-e ezek után a rengeteg HP-val és szívóssággal rendelkező champek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc új mitikus tankos tárgyad?