A rák elleni küzdelem nagykövete lett dupreeh

A rák elleni küzdelem nagykövete lett dupreeh

Dupreeh az édesapja halála óta eltelt évek alatt számtalanszor adományozott különböző rákellenes szervezeteknek és rendszeresen beszél is a tapasztalatairól.

Dupreeh a Danish Cancer Society, egy dán rákellenes szervezet nagykövete lett – jelentette be a játékos. A négyszeres Major-bajnok nagyon büszke rá, hogy egy ilyen fontos ügyet képviselhet, amihez sajnálatos módon egy tragikus személyes tapasztalattal kötődik: édesapját és egyben legfontosabb mentorát 2010-ben diagnosztizálták a betegséggel, 2019-ben hunyt el ennek következtében.

A családi tragédia egybeesett dupreeh karrierjének egyik csúcspontjával, a 2019-es IEM Katowice Majorrel. Amíg mindenki az év első nagy versenyének csoportkörét nézte, addig a címvédő Dupreeh azon gondolkodott, hogy egyáltalán el akar-e utazni Katowicébe. Az édesapja állapota ekkora nagyon leromlott és a család is tudta, hogy közel a vég. Azonban két-három nappal a Major kezdete előtt még találkoztak egymással és az édesapja arra bíztatta, hogy menjen és játszon olyan jól a versenyen, amilyen jól csak tud. Így váltak el egymástól, utoljára.

A játékos szerint sokat segített neki az esemény feldolgozásában, hogy a csapattársaival lehetett, valamint egy olyan környezetben, ahol sikeresnek és magabiztosnak érezhette magát. Végül az Astralis megnyerte a harmadik Major bajnoki címét is, nem kis részt köszönhetően dupreeh remek egyéni formájának. Ezután a játékos úgy érezte, sikerült teljesítenie édesapja utolsó kívánságát és büszkévé tette őt.

Dupreeh az édesapja halála óta eltelt évek alatt számtalanszor adományozott különböző rákellenes szervezeteknek és rendszeresen beszél is a tapasztalatairól. A Danish Cancer Societynek adott interjúban kiemelte, hogy a reményről szeretne kommunikálni ebben a szerepében, ami szerinte kifejezetten fontos a gyerekek szempontjából. Az édesapja éveken át nem adta fel a rák elleni harcot és mindig volt energiája arra, hogy segítse a családját. Továbbá rendületlenül támogatta a fiatal dupreeht az e-sportolásban.

A családfő hozta haza az első számítógépet is, amin a testvérek Counter-Strike-kal tölthették az idejüket. A hétvégéken pedig vitte játszani dupreeht a dán versenyekre. Ugyan nem az e-sportolást szánta fiának, sosem ítélkezett felette. Még akkor sem, amikor egyetem helyett is a játékot választotta. Később többször elutazott dupreehvel a nemzetközi LAN-okra is, a versenyek között pedig könyvelőként segítette fiát.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!