S.H.I.E.L.D. védi mostantól a Twitch streamereket, íme az oldal új őrzővédő funkciója

S.H.I.E.L.D. védi mostantól a Twitch streamereket, íme az oldal új őrzővédő funkciója

Egy újonnan bekapcsolható alkalmazás segíti a tartalomgyártókat, hogy ne bánthassák és szekálhassák őket a kéretlen userek.

A Twitch bejelentette a Shield módot, ami segít abban, hogy gyorsan leállítható legyen a zaklatás, illetve jól moderálhatóvá válnak az érzékeny témák. Az új biztonsági intézkedés lényege, hogy megvédje a streamereket a gyűlöletkeltéssel és a tömeges zaklatás egyéb formáival szemben.

A Shield Mode, gyakorlatilag egy láthatatlan pajzs, használata pedig eléggé egyszerű. Kezdjük azzal, hogy egy külön ablak hívja fel a figyelmet az újdonságra, egyetlen gomb megnyomásával pedig azonnal aktiválható a védelem. Egy sor új és már meglévő biztonsági funkciót ad a streamerek kezébe. Ezek a beállítások persze előre módosíthatók és testreszabhatók, majd egy gombnyomással vagy egy perjel parancsot használva végre is hajthatók. Például a Shieldnek köszönhetően azonnal át lehet kapcsolni a chatet csak követőknek vagy feliratkozóknak szóló módra, de egyszerűen bekapcsolható a csevegések ellenőrzése is, valamint az AutoMod szigorítását is innen lehet állítani.

Ezenkívül néhány új biztonsági funkciót is magával hoz az újítás: lehetőség nyílik a tömeges tiltásokra és arra, hogy egy streamer megakadályozza az első alkalommal chatelőket az üzenetküldésben. Az első opció értelemszerűen biztosítja, hogy a streamerek és a modok tömegesen kitilthassák az embereket meghatározott szavak vagy kifejezések használata esetén. Ezeket előre meg lehet határozni a rendszerben és a platform jelenti, ha ilyen szavakat észlelt a chatben. Ezek a tiltások egyébként felülvizsgálhatók vagy visszavonhatók, illetve a jogsértő felhasználókat be lehet jelenteni a Twitchnek is. A „nincs először chatelő” cmód szintén új, és ahogy a neve is sugallja, megakadályozza, hogy bárki írni tudjon a chatbe, aki korábban még nem küldött üzenetet a streamer csatornájára.

A Shield Mode be és kikapcsolható, tehát abszolút a streamer döntésén alapul annak használata. A Twitch azt reméli, hogy ez az eszköz megkönnyíti majd a tartalomgyártók életét, valamint segítségével elejét vehetik a gyűlöletkeltő raideknek. Arra is rámutatnak, hogy ez az alkalmazás hasznos lehet más esetekben is, például olyan pillanatokban, amikor egy streamer kényes témával foglalkozik, vagy ha címlapra kerül és nem akar extrán a figyelem középpontjába kerülni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!