Óriási változásokkal készülhet a Marvel az MCU 5. és 6. fázisára

Thor Love and Thunder, Eternals, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Ms. Marvel, She-Hulk... voltak olyan dolgok a Phase 4-ben, amik nem biztos, hogy kellettek volna. Legalábbis nem úgy, ahogy megvalósultak.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már belefáradtam az MCU produkcióiba. Az Endgame még izgalmasan, kellő minőséggel zárt le az Marvel-filmek egy jókora korszakát és mellette még olyan filmeket is kaptunk a Phase 3-ban, mint a Captain America: Civil War, a Doctor Strange, a Black Panther vagy a Guardians of the Galaxy vol 2. Mind-mind szórakoztató film, amelyek bár nyilván nem a filmművészet csúcsát jelentik, de még ragaszkodtak a Marvel és az MCU-alapjainál lefektetett értékekhez, a kellően mély történetmesélésre, a hibátlan látványra és ahhoz, hogy bármennyire is szuperhősökről van szó, az egyes sztorikat mindig próbálták egy picit a realizmus oldaléról megközelíteni.

Ezzel szemben a Phase 4-ben miből volt jóval több a keleténél? Semmitmondó történetekből, a nagy egészhez 0 értéket hozzáadó sztorikból, sok helyen hibás CGI-megoldásokkal. Thor Love and Thunder, Eternals, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Ms. Marvel, She-Hulk... hagyjuk is inkább. Amikor eladnak egy Ms. Marvel sorozatot, egy teljes évadot, pusztán azért, hogy a legutolsó 20 másodpercben hivatalosan is behozzák az MCU-ba a (spoiler!) mutáns szót... az már nekem sok, az már nekem parasztvakítás, az már nekem pofátlanság.

Bár a legnagyobb produkcióik neve mellől nem maradtak el az anyagi sikerek, a kritikusok már egyre inkább kikezdték azokat és ha nem is tömegesen, de a rajongók is egyre hangosabban fejezték ki nemtetszésüket az ellen, hogy a Phase 4 mintha a mennyiségről szólt volna, mintsem a minőségről.

Szerencsére ezt még időben felismerte a Marvel is és megtette a szükséges lépéseket. Bob Chapek felállt a CEO székéből, helyét a visszatérő Bob Iger vette át. A vezetőségváltás egyértelműen azt mutatja, hogy nem elégedett a cég, a The Cosmic Circus informátorai szerint pedig már a Phase 5 és a Phase 6 is átalakul majd picit.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mihez szeretnének kezdeni. Valószínűleg nem fognak törölni semmit, de azért várjuk ki a végét. Sokkal inkább tűnik reálisnak az, hogy átstrukturálnak egyes produkciókat. Arról például már érkeztek pletykák, hogy a korábbi tervekkel ellentétben, Nova nem kap majd saját sorozatot, helyette egy Disney+-os Special Presentation során emelik majd őt be az MCU karakterei közé.

Könnyen lehet, hogy ehhez hasonló újragondoláson esik majd át több széria is, de persze az is benne van a pakliban, hogy konkrét produkciókat engednek majd el. Akárhogy is legyen, számomra ezek remek hírek. Minőségi filmeket szeretnék látni a Marveltől, akkor is, ha ez csak évi egyet vagy kettőt jelent. Számomra irritáló a sok bugyutaság, nem kell telespamelni a teljes évet, pusztán azért hogy minél több MCU-film és sorozat legyen. Persze a Disney+-t el kell adniuk valamivel, kell a tartalom, de ez most a kevesebb néha több klasszikus esete.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!