LoL: Teljes átdolgozást tervez a Riot az egyik legproblémásabb hőshöz

LoL: Teljes átdolgozást tervez a Riot az egyik legproblémásabb hőshöz

Semmi sem garantálja, hogy a tervezett rework megoldást jelenthet majd.

A League of Legends jelenleg elérhető hősei közül kettő olyan van, amelyik komoly fejtörést okoz a fejlesztőknek. Az egyik Zeri, az Arcane hype hullámait meglovagló ADC, amely elképesztő mennyiségű javítást, módosítást és mini-reworköt kapott megjelenése óta. A tegnap élesedett 12.23-as LoL-patchben ismét hozzányúltak Zaun szikrájának minden képességéhez, hogy kicsit elmozdítsák őt a "játszhatatlan" kategóriából. A másik karakter, amelyik még mindig sokaknál kiveri a biztosítékot, az Yuumi. A fejlesztők és a játékosok egyaránt nem értik néha, hogy miért ennyire erős a Varázsmacska. Az elmúlt hetekben azon dolgoztak a Riotnál, hogy az AFK-változat népszerűbb és hatékonyabb legyen, vagyis a profi mezőny ne tudja annyira kiaknázni a vállon nyávogó lényben rejlő lehetőségeket. Azonban a december 7-i változtatás úgy tűnik, hogy csak a kezdete volt valaminek.

Yuumi egyszerre kezdőbarát és csak a profiknál igazán jó működő hős a Riot szerint

Keresik a logikát az idézők abban a két kijelentésben, amelyet a fejlesztők tettek Yuumival kapcsolatban. Az egyik nézőpont szerint Yuumi egy kezdőbarát hős, amely irányításával az újoncok egyszerűen becsatornázhatóak a LoL vérkeringésébe. Megtanulhatják a képességek használatát, valamint a pozicionálás fontosságát. A másik vélemény, amelyet szintén a Riot egyik alkalmazottja fogalmazott meg, teljesen eltér ettől. Ők úgy gondolják, hogy Yuumit Akalihoz és Qiyanához hasonlítható abban a tekintetben, hogy mennyi idő és energia megtanulni a mesteri fogásokat. Angolul "easy to learn, hard to masternek" hívják ezt, avagy az alapok nem bonyolultak, azonban egy tapasztaltabb és jobb játékos jóval többet ki tud hozni a hősből, mint az elsőre gondolhatnák sokan.

Összegezve a dolgokat. A Riot a kezdőknek ajánlja a hőst, de tisztában van vele, hogy ők nem igazán lesznek képesek maradandót alkotni vele, mivel a tanulási görbéje a legnehezebb karakterekhez hasonló. De akkor mi a helyzet a teljes átdolgozás gondolatával?

Riot Phroxzon a közösségi médiában azt ecsetelte, hogy a játékegyensúlyért felelős csapat arra törekszik, minél többet tartózkodjon Yuumi a szövetségesen. Ez azért fontos, mert így könnyebb ellenjátékot találni a Yuumi + bármi kombókkal szemben. A 12.23-as LoL-patch leírásában azonban szerepel az a komment, hogy hosszabb távon még nem megoldottak a problémák, vagyis további módosításokra van szükség. Számíthattok arra, hogy 2023-ban szinte teljes átalakítást kap majd a cica, amely talán elegendő lesz ahhoz, hogy az átlagos játékosok és a profik, sőt végre a rioterek is elégedetten hajtsák álomra a fejüket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te reworkölnéd Yuumit vagy inkább törölnéd?