FIFA 23: Kinek volt igaza a vb végeredményével kapcsolatban?

FIFA 23: Kinek volt igaza a vb végeredményével kapcsolatban?

Horvátország, Franciaország, Marokkó, vagy Argentína?

A 2022-es katari világbajnokság lassan a végéhez közeledik. Közel egy hónapon át a futballvilága a Közel-Kelet felé fordította a tekintetét. Mindenki azt találgatta, ki emelheti fel a végén a magasba a trófeát. 28 nemzet már kiszállt a küzdelmekből, négynek van még esélye erre. Ma Horvátország és Argentína, holnap Marokkó és Franciaország csap össze a döntőbe jutásért. Vasárnap pedig minden kérdés eldől. A legtöbb szurkoló és médium leadta a tippjét, de ebből a sorból kutatók és az EA sem maradt ki. Na, de kinek lett igaza?

Ezt még nem tudhatjuk, ami bizonyos, hogy aki nem a versenyben lévő négy válogatottra tippelt, az tévedett. Ez azt jelenti, hogy az EA előzetes tippje a cikk írásának pillanatában még lehetséges, mert a Lionel Messi vezette csapatot hozták ki győztesnek. Ellenben a FIFA 23 ratingjei csalókák voltak, mert Brazília már kiesett. Azon a listán Franciaország és Argentína is top 3-as, ami megállja a helyét, Horvátország a 10., Marokkó 19. volt ezen a listán.

Az Alan Turing Intézet is leszimulálta a tornát 100 ezer alkalommal. Ez alapján a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság legesélyesebb válogatottja Brazília volt. Luka Modricék kibabráltak a Neymarékra tippelőkkel, és céljuk, hogy legalább megismételjék a négy évvel ezelőtti eredményüket. Egyébként déli szomszédaink is ott voltak a listán, a 10. legesélyesebbnek tartották őket előzetesen. Ez egybevág a FIFA értékelésével. A második Belgium óriási kapufa volt, a súlyos belső viszályt nem bírta el a csapat, így az aranygeneráció érája csúfosan zárult le. A harmadik-negyedik Franciaország és Argentína a papírformának megfelelően menetel. Anglia, Spanyolország és Hollandia nagyjából helyükön vannak az 5.,6.,7. helyen. A spanyolok ugyan nem jutottak be a nyolc közé, azonban Marokkó tündérmeséjét nem sokan látták jönni, így nehezen lehet hibáztatni ezeket a jóslatokat. Dánia szintén nagy mellé nyúlás volt, a dánok mélyen tudásuk alatt teljesítettek, ennél sokkal több volt bennük, legalábbis az Európa-bajnokság és a világbajnoki selejtező alapján. A kilencedik helyen Portugália szerepel, ami szintén nagyjából reális, ugyanis a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki nyeri meg a labdarúgó világbajnokságot?