The G-Lab Tungsten Combo és Korp Cobalt fejhallgató: a megfizethető kényelem

The G-Lab Tungsten Combo és Korp Cobalt fejhallgató: a megfizethető kényelem

Megnéztük hogy szuperál a The G-Lab 2+1 terméke, amelyeket kifejezetten gamereknek szánnak.

Új billentyűzetre, egérre, és fejhallgatóra van szükséged? A The G-Lab új billentyűzet + egér kombója, valamint fejese lehet, hogy pont az, amit idáig kerestél!

The G-Lab Tungsten Combo

A Tungsten Combo egy vezeték nélküli Gamer egeret és egy membrános Gamer billentyűzetet foglal magában. Érdekes módon bár mindkét eszközben van helye a dongle-nek (a kis USB-csatlakozónak, amivel a perifériákat a géphez kapcsoljuk), csak egy darabot adtak a szett mellé.

Az egér egy nagyon könnyű, kézreálló és meglepően dizájnos darab, amely minden alapvető szükségletet kielégít. A mindössze 100 grammos eszköz 800 és 2400 DPI egérérzékenység között állítható, az adott beállításról pedig az RGB világítás ad információt: minél gyorsabban villog az egerünk, annál gyorsabban mozog a kurzorunk. Természetesen ahogy a mai gamer-termékeknél, ennél az egérnél is elengedhetetlen volt az RGB világítás, amely ki-be kapcsolható – azonban pár másodperc pihenő után takarékosságból kikapcsol. Az egeret – hasonlóan a billentyűzethez – USB-C kábellel tudjuk újratölteni, amit természetesen mellékeltek a Combohoz. Emellett az eszköznek remek a tapintása a gumival borított bal- és jobbklikk miatt. Az egyetlen negatívuma a görgőben rejlik, amelyet meglepően nehéz benyomni, így játék közben nem érdemes gombot bindolni rá.

A billentyűzet a kombó gyengébbik fele: a 630 grammos súlyával a könnyebb darabok közé tartozik, azonban ebből kifolyólag nem túl masszív, egy-két véletlen koppanás vagy idegesebb pillanat után könnyen sérülhet, így a nyugodtabb játékosoknak ideális. Az RGB világítás itt jóval személyreszabhatóbb, mint az egér, 5 féle fényerősség és 7 állítható szín közül választhatunk. Gyakorlati szempontból is remek tulajdonságokkal bír a Tungsten Combo másik fele, ugyanis vezeték nélküli billentyűzetekhez képest is gyors a válaszideje, emellett szó szerint nincs hangja a reaktív membrán miatt – viszont azoknak, akik nem használtak még ilyen billentyűzetet, furcsa lehet elsőre, ugyanis gépelni rajta kicsit olyan érzés, mintha mályvacukron dolgoznánk. A QWERTY kiosztású billentyűzet emellett hosszú ideig bírja, az RGB világítással akár 30, míg nélküle 200 óráig tudjuk használni töltésenként.

The G-Lab Korp Cobalt 7.1

A három tesztelt termék leggyengébb láncszeme, a Korp Cobalt inkább külsőleg nyerte el a tetszésünket, mintsem belsőleg. A fejhallgató két oldalán a The G-Lab logója villódzik, ami egyedi látványt kölcsönöz a fejhallgatónak. A mikrofon minősége nem rossz, de nem is jó, hasonlóan a hangszórókhoz, amelyeket hiába lehet szoftveresen állítani, nem javít sokat a helyzeten. A légáteresztő kipárnázás miatt sem kifelé, sem befelé nem szűri jól a hangot, így zajos környezetben nem igazán használható – sőt, csendes környezetben pedig mi magunk okozhatunk zajt. Emellett a legkisebb beállításon is meglepően nagy méretű, ebből kifolyólag nem túl kényelmes, tehát sokáig nem hordható. Bár a fejhallgatónak jól áll a letisztultság, a hozzá tartozó panel inkább már egyszerű, mintsem puritán.

Ennek ellenére nagyjából ez a G-Lab periféria is megéri az árát, ugyanis körülbelül 10 000 forintért lehet beszerezni a különböző webshopokban. A Tungsten Combo ára már inkább a 20 000-hez közelít, azonban egy vezeték nélküli billentyűzetért és egérért ez még mindig elég jó ár – ráadásul a Tungsten esetében alig kifogásolható budget-termékeket kapunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!