Botrány a LoL e-sportban: Scammelte a csapata a valaha volt legjobb orosz dzsungelest

Botrány a LoL e-sportban: Scammelte a csapata a valaha volt legjobb orosz dzsungelest

Hoppon maradt játékosok osztották meg történeteiket az EU Masters 2022 tavaszi negyeddöntősével kapcsolatban.

Egészen elképesztő helyzetbe került több profi e-sportoló azért, mert a csapatuk nem fizette ki őket. A botrány a közösségi médiában minden eltelt perccel egyre több embert ér el, azonban ez még nem garantálja, hogy megoldódnak a problémák. A valaha volt legjobb és legeredményesebb orosz dzsungeles, Diamondprox hosszú posztban írt arról, hogyan scammelte őt a BiFrost, a norvég egyesület.

A BiFrost tavasz nagy menetelése

Abszolút az egyik legkellemesebb csalódásként lehet visszaemlékezni arra, hogy a 2022-es tavaszi European Mastersen mennyire jól és látványosan játszott az NLC-régió ezüstérmese. A Shikari, Cboi, Furuy, Odi11 és DuaLL ötös a Play-Inből egészen a negyeddöntőig küzdötte fel magát, ahol végül az AGO ROGUE lengyel klub állította meg őket. Nyáron több változás történt a norvég csapatnál, DuaLLt Highway, Cboi-t Diamondprox váltotta.

Diamondprox érkezése

Gyakorlatilag senki sem számított arra, hogy a valaha volt egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező veterán az NLC-be igazolhat. Diamondprox a Moscow Five-val világbajnoki elődöntőt játszott még 2012-ben, aztán a Gambit Gaminggel írta tovább a történelmet. Tulajdonképpen egész karrierjét Oroszországban töltötte, bár tett már egy kitérőt Brazíliába (FURIA) a BiFrost előtt. A 29 éves idéző mellett még két olyan orosz erdész van, aki jelentősebb sikereket ért el nemzetközi szinten (Zanzarah és AHaHaCiK), azonban egyikőjük sem tudott olyan messzire jutni nagy világversenyen, mint a jelenleg szabadügynökként új csapatát kereső játékos.

A BiFrost scam

November végén került nagyon nehéz gazdasági helyzetbe a szervezet, majd néhány nappal később csődöt jelentett a teljes BiFrost. A játékosok hoppon maradtak, pénz nem került a számlájukra, a tulajdonos csak ígérget folyamatosan. Hónapokon keresztül ígérgette a vezetőség, hogy nem kell aggódni, előbb vagy utóbb a befektetett munkaóráért járó összeget megkapják majd a szerződött profik. Várhatóan az ügynek itt még nincs vége, ugyanis Diamondprox elment az NLC-hez és a Riot Gameshez, így a lehető legmagasabb körökben is vizsgálják a scammelést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megkapja az elmaradt fizetését Diamondprox?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.