World Final: 1092 napba tellett, de a G2 újra bajnok lett!

World Final: 1092 napba tellett, de a G2 újra bajnok lett!

A döntőt nézve egy percig sem volt kétséges a végkimenetel: a G2 nyerte meg az év utolsó CS:GO versenyét!

A BLAST Premier World Final döntőjével egyidőben véget ért a 2022-es Counter-Strike szezon is a világ legjobb csapatai számára. Néhányan nagyon boldogan teszik le az egeret az ünnepek előtt, hiszen szép sikereket értek el idén. Hozzájuk csatlakozott ma a G2 is, akik a 2019-es Champions Cup Finals óta nemhogy tornát, pályát se nyertek döntőben. Viszont jóval többen lesznek azok, akik csalódottan, frusztráltan fejezik be az évet. Erre a jóval hosszabb névsorra a Liquidet is felírhattuk ma, hiszen az év második felében úgy tűnt, címekért küzdhetnek. Ehelyett két döntőben is alulmaradtak.

Elődöntők

A Liquid és az OG Overpasson kezdték az összecsapásukat az egyik döntős helyért, nexa csapata pedig egy remek CT-oldal hátán be is húzta a pályát (16:12). Inferno (10:16) és Anubis (7:16) viszont teljesen más történet volt ehhez képest, hiszen a többnyire fiatalokból álló OG-nak nem volt válasza a Liquid tapasztalatára és bravúros megoldásaira – YEKINDAR, EliGE és NAF is remekeltek az elődöntőben.

A FaZe és a G2 találkozója jóval több izgalmat hozott. Mindkét csapat jó formában érkezett a mérkőzésre, azonban a G2 folytatta azt, amit az elmúlt napokban láthattunk tőlük, azaz a jó csapatjátékot erősebb egyéni teljesítményekkel. Mégsem a Kováčok vagy m0NESY játéka volt az, ami a FaZe fölé emelte őket, hanem jks, aki végre ténylegesen jelen volt a szerveren. Nuke-on ennek köszönhetően sikerült összehozniuk egy remek védelmet, amivel 16:14-re csaklizták el a pályát. Infernón ugyan nem ment ilyen jól neki, hiánya főleg a 4:11-re bukott CT-oldalon érződött. Azonban a térfélcserét követően a már korábban említett trió olyan erős volt, hogy nem tudtak mit kezdeni velük a FaZe játékosai, így a semmiből visszahozták a pályát 16:13-ra, ezzel kiejtve karriganéket az év utolsó versenyéről!

Döntő

A döntőhöz érve világos volt, hogy a Liquid és a G2 jelen formájában erősebb a World Final mezőnyénél, egyértelműen megérdemelt volt a továbbjutásuk. Viszont azt is lehetett látni, hogy egyik vagy másik csapatnál nem fog úgy klappolni minden a nyomás alatt, mint azt korábban láthattuk. A kérdés az volt, melyik oldalon lesznek problémák? A Liquid esetében nitr0 és oSee hozott néha olyan teljesítményeket, amelyek túl szépek voltak ahhoz, hogy igazak legyenek egy fináléban. A G2-nál HooXi és jks ingadozó teljesítményei adhattak okot az aggodalomra. Egyszerűen nem lehetett azzal számolni, hogy ezek a játékosok pont egy jó napot fognak ki ma, annyiszor hagyták már cserben a csapatot. És mégis, az egész évben bukdácsoló G2 irányította a döntőt elejétől a végéig, ezzel megnyerve a tornát.

Infernón 16:7-es győzelmet aratott a G2, miután 11:4-re elhozták a T-oldalt jks kimagasló egyéni teljesítményének, valamint huNter- és NiKo fenomenális 1vX-einek a hátán. Eközben a Liquid folyamatosan próbált levegőért kapkodni, de a második félidő sem hozott nekik sok sikert. Mirage-ra érve próbálhattak volna fordítani a nehéz helyzetükön, de a G2 magabiztosságával ezen a pályán is csak nagyon nehezen bírtak el. Az első félidőben egy ponton 3:9-re is álltak, de az utolsó három kört sikerült elorozniuk a szépítéshez. A folytatásban többször is úgy tűnt, gyorsan lezárja a pályát és a finálét a G2, de a Liquid versenyben tudta tartani magát egy ideig még. Azonban ez sem volt elég ma NiKo és m0NESY ellen, akik együtt vezették győzelemre a csapatot T-oldalon, ezzel 16:12-re nyerve a pályát, 2-0-ra a szériát.

Borítókép: BLAST
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!