A Fratello streames közösség ismét csodát tett és hatalmas összeget gyűjtöttek a rászorulóknak

Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották. Az ilyen ajándékok pedig felbecsülhetetlenek.

Amióta egyre nagyobb mértékben terjedni kezdett az internet, a segítségével egyre több online közösség is megalakult. Erre pedig rátett egy lapáttal a streamingplatformok megjelenése, melynek egyik legfontosabb képviselője maga a Twitch. Itt bárki nekivághat és saját tartalmat gyárthat, ami később felkeltheti mások figyelmét is, ennek hatására pedig egészen különleges barátságok, társaságok, közösségek szerveződhetnek. Ez pedig már jóval többről szól, mintsem pusztán a videójátékok kedvelése. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy időről-időre bővülnek ezek a csoportok, de bizonyos helyzetekben egy emberként állnak ki egy ügyért vagy célért.

December amellett, hogy az év utolsó hónapja, egy kicsit a csodákról is. A karácsonynak köszönhetően talán egy picit mindenki jobban hisz, legfőképpen önmagában, illetve másokban is. Nem a Hollywoodi filmek alapján kell azonban ezekre a csodákra gondolni, hiszen a legkülönlegesebb emberek és dolgok köztük élnek és körülöttünk vannak. Azt hiszem pontosan ilyen kis csoda született 2020-ban is, amikor RizzA87 először fellőtte a platforma a saját adását. A Fratello streames közösség azóta a szívéhez nőtt és ez természetesen fordítva is igaz. Az elmúlt két esztendőben az összefogásuk révén már több alkalommal nyújtottak segítséget jótékonysági akciók keretein belül különböző szervezeteknek.

  • 2020. tavaszán a Bátor Tábornak 1000 euro adományt gyűjtöttek
  • 2021. decemberében a "A Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány – Gyerekeszív javára közel 900.000 Ft adomány jött össze a jóvoltukból
  • 2022. tavaszán csatlakoztak egy gyűjtéshez, ami az ukrán háború elől menekülő gyermekek és családjaik segítésére törekedett és a végén 1.545.466 forintot (ez egy több streamerből álló gyűjtés volt) sikerült összegyűjteniük.

A tavalyi sikeres akció után aztán idén karácsonykor sem volt kérdés, hogy ismét egy jó ügy mellé állnak, ezért újfent gyűjtésbe fogtak a "A Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány - Gyerekeszív javára. A minket körülvevő nehéz gazdasági helyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, mint tavaly. Ezért született meg a döntés, hogy a két napos akció helyett a teljes decemberi időszakot felhasználják arra, hogy minél nagyobb segítséget nyújthassanak a rászorulóknak. Az év utolsó hónapjában az összes stream alatt befolyó adomány összegét szeretnék felajánlani az alapítvány számára. Egy beteg gyermek ellátása önmagában is megterhel egy családot, de a jelenlegi helyzetben sokszor már azt sem tudják lesz egyáltalán ajándék a fa alatt. Ezért gyűjtésünkkel idén nem csak az alapítványt, hanem rajtuk keresztül a gyerekszív beteg családoknak is szeretnénk segíteni.

Egy ilyen kezdeményezéshez pedig mindenki jó szívvel csatlakozik. Így jöhetett létre az a kooperáció is, hogy különböző támogatók bevonásával igyekeznek még több segítséget nyújtani. Az idei akcióhoz számos támogató is csatlakozott, akik játékokkal, ajándékcsomagokkal, élelmiszerrel, technikai eszközökkel és kuponokkal támogatják a csapatot.

A jótékonysági akció jelenlegi állása szerint több mint 1.700.000 Ft és további hatalmas értékű támogatás érkezett a fent említett cégektől.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!