Antiszemiták és rasszisták miatt támadják a Steamet

Saját portáján előtt kéne söprögetnie Gabe Newellnek egy magas rangú politikus szerint.

A világ legnépszerűbb PC-s videójátékokkal foglalkozó kliensét, a Steamet támadja levelében Maggie Hassan amerikai szenátor. A vezető beosztású politikus Gabe Newellt, a Valve elnök-vezérigazgatóját arra kérte, hogy a platformon kezdjen el markásabban fellépni a szélsőséges nézeteket valló, ezeket nyíltan kifejező felhasználókkal szemben.

Rasszizmus, xenofóbia és antiszemitizmus Steamen

Elképesztően sokan használják minden egyes nap a Valve mesterművét, a PC-s játékosok első számú kliensét. A becslések szerint havonta több mint 100 millió felhasználó indítja el a programot, amely segítségével bárki megvásárolhatja majdnem az összes asztali számítógépekre készült videójátékot, majd ezeket természetesen futtathatja is ugyanezen a felületen. A szórakozást mellett egy hatalmas közösség is kiépült ugyanitt, fórumokban beszélgethetnek a userek, kommentálhatnak egymás profiljai alá, sőt chatelni is lehet az ismerősökkel, ha épp erre van igény. 

Forrás: Steam

Sem a játékokat, sem a felhasználói profilokat, csoportokat nem moderálják eléggé a szenátor szerint, így burjánozhat szabadon a gyűlölet. Hassan szerint egy valóban biztonságos környezetet kell teremtenie a Valve-nak, ahol a szélsőséges ideológiák nem nyerhetnek teret. Egy kutatás szerint a 13-17 év közötti fiatalok közül minden tizedik találkozott már fehér felsőbbrendűséget hangoztató megnyilvánulásokkal, ábrázolásokkal, miközben online többjátékos módban töltötte a szabadidejét. 

A politikus 2013. január 15-éig kéri GabeNt, hogy a Valve képviseletében reagáljon a kérésére. Hogy a szenátori levélnek lesz-e valamilyen hatása a forgalmazott videójátékokra, a nyíltan náci csoportok beszüntetésére, a fehér felsőbbrendűség mellett kiálló felhasználók kitiltására? Ez csak és kizárólag a gaming világ egyik legismertebb alakján múlik, ugyanis ő az, aki ilyen horderejű döntéseket meghozhat a vállalatnál. 

Az Egyesült Államok Kongresszusának hét tagja Maggie Hassanhoz hasonlóan szintén leveleket fogalmazott meg ebben a témában. A választott képviselők arra kérték az Activision Blizzardot, az Electronic Artsot, az Epic Gamest, a Microsoftot, a PUBG Corpot, a Riot Gamest, a Robloxot, a Sonyt, a Square Enixet , a Take-Two Interactive-ot, a Tencentet és a Ubisoftot, hogy ők is lépjenek fel a antiszemita gyűlölet és a szélsőséges ideológiák ellen, garantálják a játékosok biztonságát. A kiadóktól és fejlesztőktől 2023. január 9-ig várnak választ.

Kövess Minket!



Neked automatikusan elindul a Steam, ha bejelentkezel a számítógépedbe?