Az új Pókverzum animációs filmben Pókembernek még Pókemberrel is meg kell küzdenie

Az új Pókverzum animációs filmben Pókembernek még Pókemberrel is meg kell küzdenie

Amellett pedig, hogy "saját magával" is meg kell küzdenie Pókembernek, egy különleges főellenséget is kapott az új epizód.

Hollywood mostanában nagyon éli a multiverzumok világát. Elég csak arra gondolni, hogy gyakorlatilag erre húzták fel az MCU negyedik fázisát (Spider-Man: No Way Home & Doctor Strange in the Multiverse of Madness), de más műfajban is akad példa erre a jelenségre, elég csak az Everything Everywhere All at Once című filmre gondolni. Valóban egy jó téma, hiszen sokan szeretnek elgondolkozni rajta, hogy vajon létezhetnek-e párhuzamos univerzumok, és ha igen, akkor milyen lenne, ha felfedeznénk őket.

Mindenesetre ennek a topiknak az egyik fő zászlóshajója a Spider-Man: Into the Spider-Verse volt, melyet 2018-ban mutattak be. Ez az animációs film hatalmas sikert aratott, Rotten Tomatoes oldalán például a kritikusok 97%-ot, míg a felhasználók 93%-ot adtak rá átlagosan, de Metacriticen is majdnem elérte a 90 pontot. Szinte azonnal klasszikussá vált tehát – és a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat is bezsebelte –, így nem volt csoda, hogy bejelentették a folytatását.

Visszatér tehát Miles Morales, méghozzá társaival együtt. Ez pedig azt jelenti, hogy kapunk jó néhány Pókembert a folytatásban. A két tervezett folytatás közül az első, a Spider-Man: Across the Spider-Verse a tervek szerint 2023. június 2-án kerül a mozikba, az első kedvcsinálót követően pedig hatalmas hype övezi az új epizódot. Számos ismerős hangot is újra hallani lehet majd, és többek között az is kiderült, hogy Miles újra találkozik Spider-Gwennel (Hailee Steinfeld kölcsönzi a hangját) és Peter B. Parkerrel (Jake Johnson) is. Új kalandja során új szövetségeseket is talál, mint például a Jessica Drew féle Spider-Woman.

Ezen felül Oscar Isaac kibővített szerepet kap Miguel O'Haraként, aki nem más, Spider-Man 2099. Az első rész végén mindössze egy cameo erejéig csíphettük el, de most alaposan felkavarja majd az állóvizet.

„Nem ő a film valódi gonosztevője, de egyfajta ellensége lesz Milesnak, mert mindketten azt hiszik, hogy amit csinálnak, az a helyes.” – osztotta meg gondolatát Chris Miller producer a rajongókkal.

És hogy ki lesz az igazi gonosztevőt? Jason Schwartzman kölcsönzi majd a hangját Spotnak, egy rejtélyes rosszfiúnak, aki képes portálokat létrehozni a különböző dimenziók között. Nem mondhatjuk azt, hogy egy A-listás ellenfélről van szó, azonban Miller azt állítja, hogy az ereje révén tökéletesen passzol a történetbe és remek ellenlábasa lesz a Pókembereknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!