2022. számokban, avagy így teljesített a videójáték-ipar idén

2022. számokban, avagy így teljesített a videójáték-ipar idén

Tovább csökkentek a dobozos játékok eladásai 2022-ben.

Az új év már a kanyarban van, így mindenki 2022 lezárásával és összegzésével foglalatoskodik. A Games Industry sem maradt ki a sorból, akik egy infografikán szedték össze a videójáték-ipar idei teljesítményét, összevetve az eladásokat, a legnagyobb piacokat és a legkelendőbb játékokat.

A játékipar értéke 184,4 milliárd dollár körül alakult a Newzoo adatai szerint. A számok alapján az rajzolódik ki, hogy a piac 4,3%-os éves csökkenést könyvelhet el 2021-hez képest, miután a mobil-, a konzol- és a böngészős játékok is rosszabbul teljesítettek. PC-játékokat viszont többet vettünk tavalyhoz képest (1,8%-os növekedés), szinte kizárólag digitális formában (98% vs. 2%). Ezzel szemben a konzolokon még mindig jelentős a dobozos változatok vásárlása, 28% – vélhetően a használt piac miatt.

Mivel játszott a világ idén? A három legnagyobb piac alapján a FIFA 23 (UK, GfK Entertainment), az új CoD: MW2 (USA, The NPD Group) és a Splatoon 3 (Japán, Famitsu) voltak a regionális sikerek 2022-ben. A nyugati féltekén (a UK és az USA metszetében) előkerült még a Lego Star Wars: The Skywalker Saga, a God of War: Ragnarök, az Elden Ring és a Horizon: Fobiden West, valamint két Pokémon-játék is a legsikeresebb címek között. Friss címek viszont alig-alig voltak idén: a Sony, a Nindento, az EA és az Activision Blizzard egy darabot nem adott ki, míg a Microsoft, a Take-Two és a Ubisoft együtt adtak ki nyolcat.

A Games Industry teljes infografikája

Borítókép: 47Billion.com
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!