Ennyi pénzt focizott össze virtuálisan a világ 5 legjobban kereső FIFA-játékosa

Ennyi pénzt focizott össze virtuálisan a világ 5 legjobban kereső FIFA-játékosa

Azt valószínűleg nem kell nagyon elmesélni, hogy mekkora összegeket keresnek a legjobb labdarúgók, arról viszont talán kevesen tudnak, hogy milyen pénzeket tehetnek zsebre a legjobb FIFA e-sport játékosok.

A FIFA 1994-es indulását követően hihetetlen számú online vagy offline versenyt rendeztek már meg, viszont igazán nagy pénzeket csak az utóbbi 5-10 évben kereshettek a legjobb virtuális futballisták. Az EA Sports több nagyobb sorozatot is útjára indított az elmúlt években és ezeknek általában a legjobb helyezései már igen komoly pénznyereményt is jelentettek a játékosok számára. Az alábbi összeállításunkban 5+1 olyan személyt mutatunk be, akik megvalósították álmaikat és e-sportolóként nem kevés zsetont futballoztak össze.

Aldossary "MSdossary7" Mossad

A szaúd-arábiai fiatalember kereste eddig a legtöbbet a FIFA e-sportolók közül. Profi karrierje körülbelül 2017-ben indult igazán be és nem is kellett sokat várnia az igazán nagy áttörésre, hiszen egy évre rá, 2018-ban sikerült megnyerni a világbajnokságot. Első helye a FIFA eWorld Cup 2018 tornán önmagában 250 ezer dollárt hozott neki a konyhára, majd 2019-ben majdnem meg tudta ismételni ezt a teljesítményét, végül azonban alul maradt a fináléban Mo_aubameyanggal szemben, bár ezzel is kaszált 100 ezer dollárt. Mindent egybevetve ez a két év volt számára pénzügyileg a legjövedelmezőbb, azonban ha a teljes karrierjét nézzük, akkor eddig 636 ezer dollárt nyert már a kisebb-nagyobb tornákon.

Donovan "TekKz" Hunt

A britek szupersztárja. Rendkívül fiatalon, már 17 éves korában bekerült az élmezőnybe és sorra aratta győzelmeit a rangosabb eseményeken. A vb-n viszont sohasem tudott diadalmaskodni, ePremier League-t, eChampions League-t és különböző Champions Cupokat több ízben is az élen zárt, de a legrangosabb trófea még hiányzik a vitrinjéből. A pénzen túl viszont alighanem az egyik legnagyobb eredménye, hogy megvalósíthatta azon álmát, miszerint Liverpool rajongóként őket képviselve ült fel 2019-ben az ePremier League trónjára. Tehetsége, kitartása és motivációja révén eddig 456 ezer dollárt sikerült a FIFA révén keresnie a ligákért járó nyereményekkel.

Nicolas "Nicolas99FC" Villalba

Az argentinok kiválósága 2020-ban például kontinensének legjobbja volt, hiszen mind az öt regionális versenyt megnyerte abban az esztendőben. 2022-ben ráadásul nagyon ment neki a szekér, előbb az ePremier League-t tudta megnyerni, majd a világbajnokság második helyéig menetelt, ahol csak büntetőkkel kapott ki 5:4-re a németek új kiválóságától, Umuttól. Az eddigi versenyzések során 444 ezer dollár gyűjött össze.

Mohammed "Mo_aubameyang" Harkous

Alighanem az egész világot meglepte 2019-ben, mikor esélytelenként egészen a világbajnokság döntőjéig menetelt. Akkor abban a fináléban újfent kijött neki a lépés és pazar teljesítménnyel megszerezte pályafutása legszebben csillogó aranyérmét. Ezen kívül még két ízben lett második, előbb a VBL Championshipen, majd a 2020-as eChampions League-ben, viszont ezen kívül nem sikerült olyan sok jó eredményt elérnie. Mivel azonban rendre ott van a legjobb 8 játékos között, ezért nem véletlen az eddig megnyert 383 ezer dollárja sem.

Spencer "HugeGorilla" Ealing

A múlt nagy sztárja, aki bár még aktív, de csillaga már leáldozóban van. A 2017-es világbajnoki sikerével viszont örökre beírta magát a FIFA történetébe. Leginkább a FUT Championship versenyein érezte jól magát, itt több ízben is Európa legjobbjaként tartották számon. Versenyein elért eredményeivel eddig 373 ezer dollárt tehetett zsebre.

Umut "Umut" Gültekin

2020 óta számít profinak és már akkor megcsillogtatta tehetségét, hiszen másodikként fejezte be az atlantai FUT Champions Cup szériát abban az évben. Ezen kívül nem volt kimagasló eredménye, majd jött a 2022-es világbajnokság, ahol a fentebb említett Nicolas99FC legyőzésével vb győzelmet szerzett. Ezzel minden kétséget kizáróan ő a FIFA 22 legsikeresebb játékosa, markát pedig eredményeivel 307 dollár ütötte eddig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!