Redfall: Ismét csúszhat az Arkane Studios következő játéka

Redfall: Ismét csúszhat az Arkane Studios következő játéka

Csúszások, felemás infók, unalmas előzetesek... nem áll túl jól a Redfall szénája.

Vannak játékok, melyeknek nem értem az erőltetését. Én imádom az Arkane Studios munkáit, jó volt anno a Dark Messiah of Might and Magic, a két Dishonored epizód számomra hibátlan, kellően izgalmas volt a Prey is, a Deathloop pedig egy rendkívül ötletes FPS volt, de a Redfallal nem vagyok kibékülve. Amiket eddig láttunk, azok alapján egy buta, ötlettelen, alapvető játékmechanikákat nélkülöző vámpíros co-op lövölde képe rajzolódik ki előttünk, aminek egyszerűen nem látom, hogy lenne létjogosultsága 2022-ben és aligha lesz 2023-ban.

Hiszen a játék nem tudott megjelenni idén. Eredetileg 2022 nyarán kellett volna megérkeznie a játéknak, de onnan alapos csúsztatással 2023 első felére tolták, ennél részletesebb megjelenést még nem közöltek. Bár hivatalosan még nem érkezett meg az információ, egyes források mindeddig márciusra tették a játékot, ám most hirtelen 6 hetes csúszásról és májusi megjelenésről beszélnek.

A vak is látja, hogy valami nem okés a Redfall körül. Az Arkane legnagyobb projektjeként hivatkoznak rá, de könnyen lehet, hogy a színfalak mögött igazából arról van szó, hogy nem tudják pontosan milyen tartalommal töltsék fel úgy a játékot, hogy az rászolgáljon a 60 eurós árcédulára. Vámpírokra lövöldözhetünk co-opban, de ha haladnánk a sztorival akkor egyedül kell játszanunk... ez így eddig elég semmi és akkor még finom voltam. Ha tényleg csúszik a játék és tényleg tovább dolgoznak rajta, legalább nagyobb eséllyel töltik fel elegendő tartalom, de amikor így kell összekalapozni a programot, az már nem jelent jót.

 

A Back 4 Blood tavaly tökéletes példaként szolgált. Hiába legendás a Left 4 Dead, hiába imádják sokan a mai napig, 60 euróért, csekély tartalommal egy L4D klónt manapság nem lehet sikerre vinni. Ebbe belebukott már a Back 4 Blood és lehet, hogy bele fog a Redfall is, meglátjuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!