Kiszivárgott az MK 2 forráskódja és kiderült milyen ötleteket kukáztak a folytatás kapcsán

Kiszivárgott az MK 2 forráskódja és kiderült milyen ötleteket kukáztak a folytatás kapcsán

Egy majd 3 órás videóban lehet megszemlélni mennyivel másabb is lehetett volna a Mortal Kombat 2. része.

Kevés olyan meghatározó cím maradt a videójátékok világában, mint a Mortal Kombat. A verekedős játékok egyik alfája és omegája idén ünnepelte ugyanis a 30. születésnapját, de hiába várta a rajongótábor epekedve a hatalmas bejelentést (vagy bejelentéseket), nem igazán történt semmi ilyesmi. Mindenesetre Ed Boon a szokásokhoz híven teaselgetett már dolgokat és igyekszik őrületbe kergetni a rajongókat a trollkodásaival, épp ezért egyre többen vélik úgy, hogy készül valami a NetherRealm Studios háza táján, ami nem más, mint a Mortal Kombat 12. felvonása.

A hivatalos bejelentésre viszont még várni kell, ezt az időt viszont egyesek képtelenek MK nélkül eltölteni. Alighanem így történhetett meg, hogy valaki rábukkant az MK 2 forráskódjára és azt most közszemlére is tette. Az 1995-ben elkészült játék ezen a téren is tartogatott meglepetéseket. Felfedezhető például az is, hogy Kung Laora és Barakara nem az eredeti, hanem Hathead és Ugmo néven hivatkoztam. A legizgalmasabb része viszont, hogy megannyi fel nem használt animáció és mozdulatot is tartalmaz a forráskód, sőt a háttérben látott és használt elemek helyett is készültek akkoriban másféle dizájnok, amiket végül nem használtak fel.

Johnny Cagenek például van egy befejezetlen Fatality animációja, de elkészítettek hozzá egy térdelő mozdulatot is, valamint egy eddig soha nem látott ütést is kapott volna, ha nem selejtezik le ezeket az ötleteket. Ezen kívül volt egy be nem fejezett kombó Kung Lao számára, valamiféle pörgőtámadás Kitana esetében, egy "Short Zap" nevű animáció Raidennek. Aztán ott vannak a furcsább/lenyűgözőbb felfedezések is, mint például Reptile ugráló savköpése és egy kék bőrű Scorpion sprite, aminek nem sikerült megfejteni a célját. Kirajzolódik tehát, hogy rengeteg ötlete volt Ed Boonéknak a második rész kapcsán, melyek közül megannyi a kukában végezte. Ezek alapján pedig bátran kijelenthető, hogy egy teljesen másik játékot is kiadhattak volna, mint amit ma is ismerünk, ha ezek közül csak a felét megvalósítják:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!