Nem sok film volt képes arra két hét alatt, mint amire az Avatar: A víz útja

Nem sok film volt képes arra két hét alatt, mint amire az Avatar: A víz útja

James Cameron újdonsült alkotása ugyanis 14 nap alatt elérte a Hollywoodi álomhatárt a bevételek tekintetében.

A James Cameron által dirigált Avatar: A víz útja mindössze a hatodik film, amely a bemutatását követő első két hétben átlépte az 1 milliárdos bevételi határt, ráadásul ezt elsőként tette a Pókember: Nincs hazaút (2021. decemberében volt a premierje) óta. A 20th Century és a Disney közös filmje december 27-én, kedden érte el ezt a nem mindennapi mérföldkövet. Érdekességképpen:

Az Avatar első része 19, a Halálos iramban 7. 17, a Jurassic World 13 nap, a Pókember: Nincs hazaút 12 nap, a Star Wars: Az ébredő Erő 12 nap, a Bosszúállók: Végtelen háború 11 nap, míg a Végjáték röpke 5 nap alatt nap alatt jutott el az 1 milliárdig.

A keddi napon a A víz útja (The Way of Water) további 23,8 millió dollárt keresett Észak-Amerikában és 50,8 millió dollárt a tengerentúlon, ezzel csak az Egyesült Államokban már összesen 317,1 millió, míg a világ többi részén 712,7 millió dollárnál jár. A Disney adatai szerint világszerte 1,029 milliárd dollárt hozott a konyhára az Avatar folytatása, míg a külföldi listát Kína vezeti 108 millió dollárral. Nagyon úgy tűnik, hogy a decemberi – főleg a karácsonytól újévig tartó – időszak nagy áldás a mozifilmeket illetően, és az Avatar 2 is ezt bizonyítja.

A víz útja reklámozásakor Cameron már jelezte – a rajongók felé pedig nem valami illendő módon a hangulatát –, hogy végső soron 2 milliárd dolláros bevételre van szükség ahhoz, hogy a második rész is sikeres legyen, hiszen legalább 350-400 millió dollárba került a forgalomba hozatal előtt a projekt. Továbbá nem árthat az sem, ha felzárkózik a második epizód, miután a 13 évvel ezelőtt bemutatott első Avatar továbbra is minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje a maga 2,9 milliárd dolláros bevételével.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!