LoL: Erre a szerepkörre érdemes elhasználni az első választás jogát

Jelentős előnyt lehet kovácsolni a megfelelő sorrendben kiválasztott hősökkel a League of Legendsben.

A Wild Riftből átemelte a League of Legendsbe a Riot Games a hősválasztási és -tiltási fázisban a sorrendcsere lehetőségét. Egyetlen kattintással megváltoztatható már az, hogy melyik játékos, hányadik helyen pickelheti ki a számára megfelelő karaktert. Eddig ezt csak utólagos csereberéléssel lehetett megoldani, így mindenképp egy remek újításként lehet hivatkozni a fejlesztőknek erre a döntésére. De a jelenlegi metában, avagy a 12.23b LoL-frissítésben melyik az a szerepkör, amelyre érdemes ellőni az első választás jogát?

Akik beleköpnek a levesbe, avagy az OTP-k

Mindent felülír az a szabály, hogy az OTP-k, azaz az egyetlen karakterre specializálódott idézők minél hamarabb a kezeik között tudhassák kedvencüket. Mivel ezek a játékosok minden körülmény között kifejezetten egy hőst akarnak pickelni, ezért az első választás jogát érdemes nekik átnyújtani.

Ha nincs kifejezetten OTP a csapatban

Ebben az esetben érdemes a lövésznek, azaz az ADC-nek adni az első választás jogát. A kompetitív metában ez nem egy ördögtől való dolog, rengetegszer láthattátok azt, hogy Kalista, Draven vagy épp Caitlyn került elsőként a csapathoz. Az előszezonban főleg Caitlyn, Kai'Sa és Ezreal az a trió, amelyet a legtöbben választanak. Kifejezetten ADC-vel ADC-t counterelni nem lehet, ezért az ellenválasztást jobb meghagyni a támogatónak, valamint a felső ösvényesnek, ugyanis utóbbinál kifejezetten élhetetlen matchupok is kialakulhatnak, ha vakon kell elhozni egy-egy bajnokot. 

Mivel az esetek 90-95%-ában klasszikus AD-s karakter kerül a lövész pozícióba, ezért nem igazán kell a flexibilitást előtérbe helyezni. A középső ösvényen ez másképp alakul (AD vs AP), ahogy a dzsungelben is érdemes szem előtt tartani, hogy mire van szüksége a csapatnak (korai szakaszban gankelő vagy inkább farmolósabb champre). Természetesen a megfelelő kommunikáció a legfontosabb a társakkal, valamint az sem árt, ha legalább 3-4 karakterrel magabiztosan tudtok játszani az Idézők szurdokában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik szerepkört maineled?