Videójátékok inspirálták a különleges páncélos autót

Videójátékok inspirálták a különleges páncélos autót

 Azonban nem csak a valóságos, hanem az elképzelt autók is fantasztikusak.

Szereted a Call of Dutyban, GTA-ban, vagy úgy bármilyen játékban a páncélos járműveket? Akkor itt a helyed. Ez nem egy tankokról szóló cikk, inkább olyan terepjárót mutatunk be, amely körbe van teljesen páncélozva. Nem véletlen említettem a játékokat az elején: bizony ezt a modellt videójátékok inspirálták. Ismerjétek meg a Rezvani Vengeance-t! 

Az új Vengeance SUV egy 249 000 dolláros vadállat, amely a Cadillac Escalade alapjain nyugszik. A mögötte álló Rezvani cég szerint a katonai teherautók és a videojátékok ihlették. Nem csak páncélozott, robbanásvédelem és éjjellátó is kapható hozzá. Úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mintha egy sci-fi videojátékból származna. A tervezésben egyébként éppen ezért egy videojáték-járműfejlesztő is segített. A terepjáró motorháztetején négy LED-es lámpát, a tetején pedig a tetőbe integrált fénysávot kapott, a hátsó része pedig inkább hasonlít egy űrhajóra, mint egy SUV-ra. Rezvani saját bőrülésekkel és bőrdíszítésekkel dobta fel az Escalade amúgy is fényűző belső terét. A háromsoros SUV elöl fűthető és szellőztethető bőrülésekkel érkezik. Akár nyolc személy is elfér benne, és panoráma napfénytetővel rendelkezik. A képre kattintva megtekintheted galériánkat, ahol a Rezvani Vengeance-t és több másik koncepcióautót is megtekinthetsz minden szemszögből, kívülről és belülről egyaránt.

Azonban nem minden jármű kapott fizikai formát. Milen Ivanov koncepciótervező ugyanis megálmodott egy ARMORTRUCK néven elkeresztelt péncélos terepjárót, ami egy igazi poszapokaliptikus jármű, látszólag mindent túl él. Magát a terepjárót és Ivanov többi munkáját is megtekinthetitek a galériában. Ivanov munkásságában egyébként olyan ügyfelek szerepelnek, mint a Rimac, a Vilner, a Dreamworks, sőt még a Fast and Furious sorozat. A megálmodott autó 2000 lóerős és érdekessége a sirály-szárnyas ajtó, amely egyszerre praktikus és vagány. A hideg páncél azonban lenyűgöző belsőt takar. Fényűző bőr és Alcantara ülésekkel, valamint érintőképernyős műszerfallal rendelkezik. Az autót úgy tervezték, hogy belül kényelmes körülményeket biztosítson, függetlenül attól, hogy a kinti világ mennyire zord és brutális. De nem csak ezt álmodta meg, készített egy sorozatot, amely a Fast & Furious Spy Racers nevet kapta, ennél szintén különleges autók terveit tekinthetitek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!