Twitter: Elon Musk tovább csökkenti az alkalmazottak számát

Twitter: Elon Musk tovább csökkenti az alkalmazottak számát

Egyre kevesebben dolgoznak a népszerű közösségi platform üzemeltetésén.

A világ egyik leggazdagabb embere tovább csökkentette a Twitter munkavállalói csapatát. Ezúttal a globális moderátorcsapat legalább egy tucat alkalmazottját vette elő, majd felbontotta belük a munkaviszonyt. A távozók nevei között többen szerepeltek, akik kifejezetten magas pozícióban dolgoztak a vállalatnak még néhány nappal ezelőtt. 

Már hónapok óta tart a fokozatos leépítés, amelynek köszönhetően az eredetileg 7500 fős stábból nagyjából 2500-an maradtak munkavállalói szerepkörben a közösségi oldalt üzemeltető cégnél, cégeknél. A távozók többségét kirúgta az üzletember, de több százan vannak, akik egyszerűen felmondtak. A moderátorcsapatot érintő döntések kapcsán Ella Irwin, a bizalmi és biztonsági osztályának egyik vezetője nyilatkozott.

„Több ezer munkatársunk dolgozik a bizalmi és biztonsági osztályon, akik tartalommoderálással foglalkoznak. A napi feladatokat végzők létszáma nem csökkent a fentebb részletezett döntés hatására.”

A Bloomberg forrásai szerint a kirúgásoknak köszönhetően olyan szerepek szűntek meg, mint a gyűlöletbeszéddel és zaklatással foglalkozók. Egyelőre nem tudni, hogy hány fővel tervezi hosszabb távon a Twitter működését Musk, azonban az elmúlt néhány hét trendjei alapján Damoklész kardjaként lebeghet bizonyos csoportok felett az azonnali távozás veszélye.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van regisztrált Twitter-fiókod?