1 millió Ft-os VR-szemüveget dob piacra az Apple 2023-ban

1 millió Ft-os VR-szemüveget dob piacra az Apple 2023-ban

Itt az ideje, hogy kiderüljön az Apple valósága jobb-e mint a többi.

Az utóbbi években az AR és a VR technológia nagyot lépett előre. Egyre több gyártó és fejlesztő lépett be a piacra. Egyre több olyan játék és szoftver jelent meg a piacon, ami igazán kihasználta az eszközök által nyújtott lehetőségeket, mint például a Half-Life: Alyx. Viszont a headsetek sokszor bonyolultak és sokszor nehezek is voltak. Ez pedig nem segített abban, hogy a felhasználó igazán el tudjon merülni az élményben. Azonban ez nemsokára igencsak felborulhat, mert az Apple bejelentette, hogy a saját fejlesztésű VR szemüvege még 2023-ban a boltokba kerülhet.

Reality Pro

A Bloomberg értesülései szerint a termék készen áll, befejeződött a fejlesztési időszak, ami 2016-17 környékén indult. Az első céljuk az volt, hogy még 2019-ben a polcokra kerüljön, de az előre nem látott akadályok és persze a Covid miatt bőven megcsúszott a projekt. A pontos részleteket és a teljes termék specifikációkat majd tavaszra várhatjuk és a Reality Pro-t az éves konferenciájuk előtt mutatják majd be. Ugyan még sokat nem tudunk a technikai részletekről, de azért van pár dolog, amit már lehet tudni, hogy ott lesznek benne.

  • Mac szintű M2-es chip
  • 10 kamera
  • A legmagasabb VR felbontás, amit valaha ilyen eszközökbe pakoltak

Az egyik legérdekesebb a szemüveggel kapcsolatban, hogy könnyű, kicsi és kompakt. A piacon ebben a pillanatban nincs olyan modell, ami ennél kisebb lenne. ha pedig igazak a hírek, akkor a töltése sem lesz túl bonyolult, hiszen nem lesz kábel, csak be kell rakni a tárolójába és már töltődik is. 

Az ár

Ahogy az lenni szokott, az Apple termékek drágák, nagyon. Ez alól pedig a Reality Pro sem lesz kivétel. A fogyasztói árat most nagyjából 2-3000 dollár teszik, ami bizony még testvérek között is nagyjából 1 millió Ft körül mozog. Hogy ebből mennyi a termék és mennyi a márka, azt mindenki döntse el majd maga.

“A termékkel ugyan még van dolga az Apple-nek, hogy az utolsó dolgokat is összerakja. Legyen itt szó hardver, szoftver, szolgáltatás oldal vagy marketing oldalról, de a cég tervei szerint ez lesz az év legnagyobb dobása.”

Boltokba kerülési idő

Ahogy a többi részlet, egyelőre ez sem teljesen tiszta. A Bloomberg értesülései alapján az első modellek májusban kerülnek a boltokba. A június és a július arról szól, hogy rendbe rakják a szolgáltatási szoftvereket és nagy mennyiségben az ősz lesz az, amikor mindenhol elérhető lesz majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!