FIFA 23: Itt van a Team of the Week 11. csapata is

FIFA 23: Itt van a Team of the Week 11. csapata is

Ezúttal is két featured játékost kaptunk.

Karácsony előtt véget ért a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság, így az előző év végén már négy top nemzeti bajnokság is folytatódott, csak a Bundesliga van még egy hétig pihenőn. Így visszatért múlt héten a Team of the Week a 10. csapattal. A Team of the Week évek óta kritikák kereszttüzében van, mert kevés kivételtől eltekintve képtelen nem fodder lapokat biztosítani a játékosoknak. Túl sok a promó, a klubok tele vannak jó lappal a, így rengeteg felesleges kártya tölti fel a keretünket. Sajnos a TOTW pont abba a kategóriába tartozik, hogy ritkán ad használható lapot.

Ezzel tisztában van az EA is, épen ezért próbálja szép fokozatosan megreformálni a klasszikus promóját. A 10. héttel olyan újdonságot vezettek be, hogy 2 featured játékost is kaptunk, ez most sincs másképp, Danilo és Talisca kapott egy kis csillagot a ratingje fölé. A másik, hogy az EA azt ígérte, hogy az eddiginél jóval nagyobb fejlesztéseket kapnak ezek az In-form verziók. Az előző héten ennek nyoma sem volt, még TOTW-mércével is gyenge volt a hét.

Az eheti újítás pedig az, hogy bizonyos játékosoknak megváltoztatta az EA a megszokott elsődleges pozícióját. Koundé középről kikerült a jobboldalra, míg Danilo például RB-ből lett középhátvéd. Acuna LB-ből középpályássá vált, Talisca CF pozíciója pedig ST-re változott. A kezdő tizenegyben tehát 4 változás történt. A második 12 futballistánál ez 5 fő (Ruben Alcaraz CM->CDM, March LWB->RM, Lazovic LM->CF, Paintsil LW->RW, Ogbeche ST->CF). Ami a ratingeket illeti, ez sem lett csodahét, de ez némiképp javulni fog, ahogy haladunk előre az idényben. Ugyanis minél többször kerül be egy játékos, annál több fejlesztést kap. Odegaard a 9. és 10. csapatban is szerepelt, de Casemiro is másodjára tagja egy TOTW-csapatnak épp ezért 91-gyel ő a legmagasabb ratingű. Őt Harry Kane követi 90-nel. Összességében azt mondhatjuk, hogy a helyzet jobb, mint a múlt héten, de ebből még talán korai lenne következtetéseket levonni, 2-3 hét múlva már jobban látjuk a tendenciát, amiből kiderül, hogy működnek-e az EA újításai, vagy gyökeres változtatásokra lenne szükség a Team of the Week kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!