Az Nvidia és a Google megállítaná a Microsoft és a Blizzard ‘házasságát’

Ha meg tudják akadályozni, az bizony erős lehet.

Egy év telt el azóta, hogy a Microsoft és az Activision-Blizzard bejelentette, hogy előbbi megvásárolta és saját magába akarja olvasztani az utóbbit. Az üzlet a két fél között már megköttetett és a világ nagyon sok országában már jóvá is hagyták azt. Azonban az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a procedúra még nem zajlott le. Most pedig, hogy a Google és az Nvidia is beszállt a buliba, a következő időszak igencsak érdekes lesz.

Hogy miért is érdekes, hogy a két fent említett cég is egyet nem értését fejezte ki? Nos az amerikai Állami Üzleti Bizottság (FTC) megtámadta a szerződést és bíróságra vitte az ügyet. Ezzel kapcsolatban pedig már le is mentek az első meghallgatások és kiderült, hogy az Nvidia volt az, aki olyan információkat bocsájtott az FTC részére, amik bizonyítják, hogy a Microsoft a megállapodással olyan elsőbbségre tenne szert a mobil piacon, ami már bőven kimeríti a unfair előny tényét. Ezzel kapcsolatban az Nvidia a következőket nyilatkozta.

“A játékok világában szükség van az egyenlő és nyitott lehetőségekre”

De miért is kell ez a megállapodás a Microsoftnak? A válasz egyszerű, ezzel hatalmasat szakítanak a mobilpiacról. Olyan játékok kerülnek hozzájuk, mint a Candy Crush Saga, a Diablo Immortal, a Call of Duty Mobile és még sok más. Ha pedig már ott tartunk hogy előny, akkor még hónapokkal ezelőtt a Sony is bedobta a bombát. Ha keresztül megy a történet, akkor bizony a Call of Duty sorozat a konzolokon lehet, hogy exkluzív lesz, még pedig az Xbox oldalon. Ez pedig, mint a Playstation gyártójának messze nem tetszik. Persze a Microsoft tagadja, hogy ez megtörténhet, dehát az üzleti világban minden elképzelhető.

Egy szó mint száz, a Google, a Sony és az Nvidia sem állt be az FTC mögé teljes mellszélességgel. A három cég ‘csak’ az aggodalmait osztotta meg azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft bizony nagyon közel kerül a monopol helyzethez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!