LoL: Itt van Faker véleménye a jelenlegi Solo Queue-ról

Ezek azok a visszajelzések, amelyeket a Riot Games egyszerűen nem vehet félvállról.

Szerda hajnalban hivatalosan elrajtolt a 13. rangsorolt szezon League of Legendsben, így a milliónyi játékos ismét valódi célokért harcolhat az Idézők szurdokában. A formátum átalakítása kifejezetten azt a célt igyekszik elérni, hogy minél többen, minél tovább vonódjanak be a kompetitív közegbe. Vannak olyan játékosok, akiket nem kell erről "meggyőzni", ugyanis a munkaköri leírásukba beletartozik, hogy minél több időt töltsenek el a plusz LP-k levadászásával. Ebbe a csoportba tartozik Faker, a valaha volt legjobb LoL-os is, aki összefoglalta rövid véleményét a jelenlegi rankedről.

Faker felsorolta a problémáit

Elsőként megemlítette a snowballing hatást, ami azt jelenti, hogy a korai szakaszban előnybe kerülő csapat kezében túl sok lehetőség van jelenleg arra, hogy minél hamarabb rövidre zárják az összecsapásokat. Kiemelte a profi, hogy a toronypáncélokból, valamint toronyledöntésekből szerezhető arany mennyisége túl sok, a domináns csapat pillanatok alatt rengeteget aranyat porszívózhat be ennek köszönhetően. A másik a 12.10-es patch, ami összességében tankosította a karaktereket és lassította a játékot. Faker szerint ez a hatalmas változtatás is a jobban kezdő ötösöknek kedvez.

Ezután a T1 résztulajdonosa kiemelte, hogy maga a Solo Queue a fent említett dolgok miatt nem szórakoztató. Régebben jóval többször fért bele az, hogy valaki a meccsek elején kicsit megremegjen, akkor is lehetőség volt a fordításra. Ennek a lehetősége manapság minimálisra csökkent véleménye szerint. Végül kitért még arra, hogy az MMR (matchmaking rating) furcsán működik. Részletekbe nem bocsátkozott, de ez tipikusan egy olyan probléma, ami a szezonok elején üti fel a fejét, aztán a Riot gyorsan fixálja a dolgot. 

Nektek milyen élményeitek vannak a jelenlegi rangsorolt meccsekkel kapcsolatban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te élvezed most a Solo Queue-t?