Visszatérhet az Xbox One éra egyik elfeledett játéka, a Scalebound?

Visszatérhet az Xbox One éra egyik elfeledett játéka, a Scalebound?

Mondjuk a Babylon's Fall bukása után nem biztos, hogy kíváncsiak vagyunk a Platinum Games további munkáira.

Emlékeztek még a Scaleboundra? Az Xbox One éra egyik legnagyobb húzócímének szánta anno a Microsoft, a fejlesztésért pedig az a Platinum Games felelt, akiknek többek között a Vanquisht és a Bayonetta-szériát is köszönhetjük. Egy elképesztően látványos, pörgős és fiatalos akció-RPG-ről van szó, amiben egy izgalmas fantasy világban kalandozhattunk volna, méghozzá akár sárkányunk hátán is. Annakidején ez a játék mindenkit megvett kilóra, ám végül sosem készült el.

2013-ban kezdtek el dolgozni rajta, 2016-ra szerették volna megjelentetni, de sokat csúszott a játék és 2017-ben véglegesen törölték. Hideki Kamiya, a Platinum Games alelnöke akkor úgy fogalmazott, hogy csapatnak egyszerűen nem volt annyi tapasztalata, hogy a Scalebound úgy születhessen meg, ahogy azt ők megálmodták.

Hat év telt el a játék törlése óta, most azonban van rá esély, hogy a Scalebound feltámad hamvaiból. Az XboxEra új podcastjében, annak társalapítója, Shpeshal_Nick arról beszélt, hogy legjobb tudomása szerint a Microsoft és a Platinum Games a játék felélesztésén dolgozik. Persze egyelőre semmi sem biztos és még ha fel is élesztik a játékot, ki tudja milyen formában?

Manapság már lehet, hogy nem látnak majd fantáziát egy singleplayer élményre fókuszáló TPS akció-RPG-ben, lehet, hogy teljesen más formában láthatjuk majd viszont a Scaleboundot. Mondjuk valamilyen online elemekkel dúsított, live services játék képében? Kíváncsian várjuk, hogy vajon idén hallhatunk-e majd részleteket a propjektről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!