FIFA 23: Kiszivároghatott a Team of the Year szavazásának végeredménye

FIFA 23: Kiszivároghatott a Team of the Year szavazásának végeredménye

Nehéz döntésnek nehéz döntés volt, de döntöttem.

Már csak pár nap és megindul a FIFA-ciklus egyik legjobban várt promója, a Team of the Year. A szavazás január 10-én indult és ma reggel zárult le, így már a végeredmény megvan. Persze még nem publikus, csütörtökön leplezik le hivatalosan, maga az esemény pedig pénteken indul. Persze a FIFA világában is minden kiszivárog előre, miért a TOTY lenne ez alól kivétel, néhány leaker pedig tudni véli a végső tizenegyet. 

A közösséget hetek óta már ez a promóció foglalkoztatja, rengeteg vita és eszmecsere zajlott a rajongók között, hogy kinek kéne bekerülni, és kinek sikerül majd. Az internet tele volt ilyen listákkal, az Esport1 szerkesztőségének négy tagja is összeállította a maga csapatát. Ebből természetesen a legnagyobb bennfentesek sem maradhattak ki, akik megpróbálták különböző módszerekkel megfejteni, hogy végül mi lesz az eredmény.

FIFA 23 News

A FIFA23News listája esetében a Twitter szavazáson 20 000 ember voksaiból vonták le az eredményeket.

Ez alapján a csapat így néz majd ki:

Kapus: Thibaut Courtois

Védők: Theo Hernandez, Joao Cancelo, Virgil van Dijk, Achraf Hakimi

Középpályások: Luka Modric, Kevin De Bruyne, Federico Valverde

Támadók: Kylian Mbappé, Karim Benzema, Lionel Messi

A képen láthatóak a százalékok is, hogy kire mekkora arányban érkeztek a szavazatok. Érdekesség, hogy Éder Militao és Jude Bellingham épphogy csak lemaradt, tehát hibaszázalékon belül van, a valós FUT-kezdőben még ott lehetnek.

UTSources

Egy másik szivárogtató, UTSources nem készített szavazást, ő egy olyan listát tett közzé, ami a pletykált végeredményt tükrözi.

Kapus: Thibaut Courtois

Védők: Theo Hernandez, Joao Cancelo, Virgil van Dijk, Achraf Hakimi

Középpályások: Luka Modric, Kevin De Bruyne, Jude Bellingham

Támadók: Kylian Mbappé, Neymar, Lionel Messi

Az előző listától két helyen tér el, a már említett Bellingham került be Valverde helyére, valamint Neymar Benzema helyére, így a PSG támadótriója sajátította ki a csatársort. Hogy őszinte legyek Neymart nem igazán értem, ha azt nézzük, hogy Haalandot, Benzemát, Lewandowskit vagy Viniciust szorította ki. Ami mellette szól az a népszerűsége és az eladhatósága, vele biztosan sok csomag fogy majd, és a végső szót mégiscsak az EA mondja ki.

Opta Analyst

Az Opta Analyst adatok elemzése után állította össze a csapatát, és az EA Sports Twitteren meg is osztotta a bejegyzést. Merőben eltér a korábbiaktól, tartogat néhány meglepetést az ő összeállításuk.

Kapus: Alisson Becker

Védők: Theo Hernandez, Virgil van Dijk, Gleison Bremer, Achraf Hakimi

Középpályások: Rodri, Toni Kroos, Kevin De Bruyne

Támadók: Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Lionel Messi

Az ő listájuk öt helyen is eltér. A Liverpool kapusa több kapott gól nélküli meccset hozott le, mint bárki más az öt topligában és jóval kevesebb gólt kapott a várható góloknál, egészen pontosan 13-mal, ami szintén első. Bremer a Serie A legjobb védőjének járó díjat zsebelte be még a Torino játékosaként. Az ő nevéhez fűződött a legtöbb passz-lefülelés és a legtöbb megnyert fejpárbaj. Rodri szerezte vissza legtöbbször a labdát 90 percre lebontva az öt topligában és top 3-ban végzett a passzok számát tekintve is. Kroos is benne volt ebben a hármasban, miközben két helyzetet dolgozott ki 90 percenként, vezette a LaLigát és a Bajnokok Ligáját sikeres passzokban (%-ban is) és meg is nyerte mindkét sorozatot. Lewandowskinál csak Mbappé szerzett több találatot 2022-ben az öt topligában, miközben a legjobb non-penalty xG-t hozta össze 90 percre lebontva. Tehát meccsenként az ő várható gólmennyisége volt a legnagyobb, ha a tizenegyeseket nem vesszük figyelembe. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!