A Microsoft után a Riot is elbocsátásokat jelentett be

A Microsoft után a Riot is elbocsátásokat jelentett be

A Riot dolgozóit is elérte az, ami a Microsoftot.

Az utóbbi évek a világban nem arról szóltak, hogy minden nagyszerű és dübörög a globalizáció. Előbb a pandémia, majd utána a háború nyomta rá a bélyegét a mindennapokra. Ez pedig bizony hatással van minden iparágra, köztük a gamingre is. Több cég jelentett be megszorító intézkedéseket, köztük a legnagyobb a Microsoft volt, aki nagyjából 10.000 dolgozót bocsát el a következő hetekben.

Most pedig egy újabb hír röppent fel. Jacob Wolf csatornáján láttuk először, hogy ilyen elbocsátások a Riot háza táján is várhatóak:

“A Riot Games is elbocsátásokat tervez, ami a mai nappal indult meg, ezt több forrásból is megerősítették.”

Azóta befutott a Riot képviselőinek válasza is, akik nem tehettek mást, mint megerősítették Wolf információit:

“A Riot Games több stratégiai változást vezetett be pár csapatnál, hogy bizonyos területeken új lendülettel tudjunk dolgozni. A történések 46 munkatársunkat érintették és a távozásukkal több pozíciót is megszüntettünk. Ez alapvetően nem szokatlan, a múltban már többször kellett meghoznunk ilyen üzleti döntést. Időről-időre felülviszgáljuk a szervezeti felépítésünket és az alapján változtatjuk azt meg, hogy a játékosainak a legjobb játékélményt tudjuk nyújtani. Persze ezeket a döntéseket soha nem könnyű meghozni, az utolsó pillanatig dolgozunk azon, hogy ne kelljen senkit elküldeni, de ez sajnos nem mindig lehetséges”

Hogy a stúdió nyilatkozata mennyire szól csak a nyilvánosságnak azt senki nem tudhatja biztosan. Ha a Microsoft példáját vesszük alapul, akkor a lépték jóval kisebb, ami igazából alátámasztja a Riot nyilatkozatát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!