Annyi embert rúg ki a Microsoft hamarosan, mint egy magyar kisváros teljes lakossága

Annyi embert rúg ki a Microsoft hamarosan, mint egy magyar kisváros teljes lakossága

A techóriás kénytelen meghozni ezt a súlyos döntést.

A Microsoft elnök-vezérigazgatója, Satya Nadella megerősítette a tegnapelőtt felröppent hírt, hogy a cég a teljes állományának 5%-át kénytelen leépíteni. Ez azt jelenti, hogy a 2023-as pénzügyi év harmadik negyedévének végéig (2023. március 31-éig) 10 000 munkavállalójától válik meg a cég. Hogy ez mégis mennyire számít az iparágon belül egy óriási számnak? Az Activision Blizzard teljes állásban foglalkoztatott munkatársai vannak összesen ennyien. Nadella természetesen magyarázatot is fűzött a drasztikus döntés mellé.

„Először is, a költségszerkezetünket a bevételeinkhez igazítjuk, valamint ahhoz, hogy hol látjuk a vásárlói keresletet. Olyan változtatásokat kellett végrehajtanunk, amelyek a teljes munkaerő-állományunk 10 000 álláshellyel történő csökkentését eredményezik a 2023-as pénzügyi év harmadik negyedévének végéig. Ez a teljes alkalmazotti bázisunk kevesebb mint 5 százalékát jelenti, néhány ezzel kapcsolatos beszélgetést már ma megejtünk. Fontos megjegyezni, hogy miközben egyes területeken megszűnnek a pozíciók, a kulcsfontosságú stratégiai területeken továbbra is felveszünk munkatársakat. Tudjuk, hogy ez egy kihívásokkal teli időszak minden érintett személy számára. A felsővezetői csapat és én elkötelezettek vagyunk amellett, hogy miközben zajlik ez a folyamat, a lehető legátgondoltabb és legátláthatóbb módon történik mindez.”

A több milliárd dolláros bevétellel rendelkező vállalat a pandémia alatt jelentősen megnövekedett költségekkel működött, amelynek következményeit azóta is elszenvedi. Ezt az okot nevezte meg a tömeges elbocsátással kapcsolatban a Microsoft első embere.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van élő Game Pass-előfizetésed?