Az MI által továbbfejlesztett Nvidia grafikus illesztőprogram 30%-kal növelheti a teljesítményt

Az MI által továbbfejlesztett Nvidia grafikus illesztőprogram 30%-kal növelheti a teljesítményt

Ezzel megint hatalmas előnyre tehetnének szert a nagy riválissal szemben.

Hozott néhány újdonságot az Nvidia műhelyéből a GeForce RTX 4000-es széria, elég csak megemlíteni a DLSS 3-at például, ennyivel azonban a zöldek úgy tűnik nem elégszenek meg. Mesterséges intelligencia segítségével szeretnének javítani a grafikus illesztőprogramokjaikon, ennek hatására pedig további 30%-kal növeli tudnák azok teljesítményét. Legalábbis erről pletykálnak az iparágon belül.

A CapFrameX szerint az Nvidia mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett grafikus illesztőprogramokon dolgozik. Ez drasztikus, akár 30%-os teljesítménynövekedést is hozhat a jövőben, bár az átlagos teljesítménynövekedés azért szerényebb, az nagyjából 10%-ban határozták meg, de még ez így is elég jelentős előrelépés. A CapFrameX számításai szerint 2023 első negyedévében láthatjuk az új MI által kibővített illesztőprogramot.

Természetesen arról semmilyen információ nincs, hogy miként segítette a cég munkáját az MI. Végső soron nincs általánosan elfogadott szabvány vagy meghatározás ebben a tekintetben, tehát nehéz megmondani, hogy az Nvidia a mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett technológiája pontosan mit is takar. De ami leginkább számít, az a teljesítménynövekedés. Ha az Nvidia rövid időn belül kiad egy illesztőprogramot, amely szokatlanul nagymértékben javítja a videókártyák teljesítményét, az már önmagában is hasznos lesz a felhasználóknak, függetlenül attól, hogy köze van hozzá a mesterséges intelligenciának avagy sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!