A Tencent új MMO-t dob a piacra Kínában - Vigyázat, nyomokban WoW-ot tartalmazhat!

A Tencent új MMO-t dob a piacra Kínában - Vigyázat, nyomokban WoW-ot tartalmazhat!

A Tencent legújabb játéka is megkaphatja a WoW-klón billogot.

A kínai konglomerátum, a Tencent nemrég bejelentette, hogy új MMORPG játékot dob piacra, elsősorban az országon belül, de nem zárták ki majd a nyugati megjelenést sem. Ezzel kapcsolatban nemrég megérkezett a Tarisland Reveal Trailer, amiben igencsak ismerős dolgokat láttunk.

Ha pedig ott vannak azok a hasonló elemek, akkor nincs az az isten, hogy valaki az internet valamelyik szegletében ne venné azt észre. Emellett a fejlesztők úgy tűnik nem is akarták elrejteni az ‘inspirációt’. Az egésznek olyan a hangulata mintha WoW pörögne. Általános fantasy környezet, egy kicsit rajzfilmes művészeti stílus, szinte teljesen ugyanolyan karakter kasztok, elfek, sárkányok, léghajók és még sokáig lehetne sorolni a hasonlóságokat. Persze ez a nem éppen elegáns koppintás a legtöbb WoW tartalomgyártó figyelmét is felkeltette. MrGM a következőket mondta:

“Ezt az új játékot mintha már láttam volna valahol.”

De miért is kellett egy klónt odarakni a kínai piacra, mikor az ottani rajongók játszhatnának az eredetivel is? Nos, úgy tűnik, hogy nemsokára már nem tudnak. Pár hete robbant a bomba, hogy a NetEase 14 év után nem folytatja tovább az együttműködést a Blizzarddal. Ami annyit jelent, hogy ezután a kínai játékosok nem érik majd el a cég által kiadott játékokat. Ez pedig bizony a WoW-ot is érinti. Az Activision folyamatosan új partnert keres, sőt egy átmeneti megállapodást is ajánlottak a NetEas-nek. De úgy tűnik, nincs alku, másfél évtized után a World of Warcraft a virtuális polcra kerül. Innen pedig egyből jön a következő lépés, miszerint a sokmillió kínai játékos bizony szeretne egy ilyen játékot, szóval a Tencent csinált nekik egyet gyorsan.

Hogy az egész egy másolat, nos ez vélhetően a fogyasztókat nem érdekli majd és vélhetően a Blizzard sem tud majd vele mit kezdeni. Lehet az egészről csúnyákat mondani, meg vádolni a Tencent fejlesztő csapatát, de hatása nagy valószínűséggel nem lesz.  A Tarisland nemsokára megjelenik és mivel nincs WoW, ezért előreláthatólag ömleni fognak bele a játékosok. Ki tudja? Lehet jobb lesz mint az eredeti.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!