Hirdetés

A tankok belsejében: Matilda II

A „sivatag királynője” volt az első számú brit gyalogsági harcjármű a második világháború első éveiben.

Hirdetés

Köszöntsük az egyetlen brit harckocsit, amely a második világháború teljes időtartama alatt szolgált. A „sivatag királynője” volt az első számú brit gyalogsági harcjármű a második világháború első éveiben. A Brit Expedíciós Haderőnél szolgált Franciaországban, később pedig Észak-Afrikában, és kiváló járműnek bizonyult, vastag front- és járműtestpáncélzattal, amely remekül teljesített a gyalogság támogatásában és az ellenséges vonalak gyenge pontjainak kihasználásában. Két, a londoni buszokban is használt motor működtette, a tank hátulján pedig helyet kapott egy „csengő”, hogy a gyalogsági egységek kommunikálni tudjanak a legénységgel.

Rengeteg fejtörést okozott az olasz hadseregnek Líbiában, és csak az Afrika-hadtest 88 mm-es lövegeivel szemben maradt alul, miután azok megjelentek a csatatéren. Ennek ellenére a Matilda II a háború végéig kulcsszerepet játszott a sivatagban, majd később a Csendes-óceán délkeleti térségben az ausztrál hadsereg soraiban.

Csatlakozz Richard „The Challenger” Cutlandhez, aki közelebbről is szemügyre veszi ezt a gyönyörűen helyreállított történelmi járművet a bovingtoni tankmúzeumban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Esport1 Podcast

Heti Feed: A Microsoft szabotálja a Playstation-játékokat?!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés