Megváltak a Rick és Morty társalkotójától és szinkronhangjától

Megváltak a Rick és Morty társalkotójától és szinkronhangjától

A családon belüli erőszakkal vádolt Justin Roiland még az általa alapított videójáték-fejlesztő cég éléről is távozott.

Justin Roiland leginkább az igen csak népszerű Rick és Morty sorozat miatt vált híressé az elmúlt években, de most ezt a rivaldafényt beárnyékolja egy kellemetlen esemény. Mint kiderült, Roilandot 2020 januárjában már vád alá helyezték erőszakos viselkedéséért. Akkortájt egy ismeretlen hölggyel randizott, aki később a barátnője lett, majd feljelentést is tett ellene.

Ennek hatására az Adult Swim – ami a Turner Broadcasting System felnőtteknek szóló televízióadója, és náluk készül a Rick és Morty sorozat is – azonnali hatállyal felbontotta a szerződését és minden kapcsolatot megszakított a széria társalkotójával, aki egyben a két főszereplőnek a szinkronhangja is volt. Roiland ellen egyébként az Orange megyei seriffhivatal indított eljárást, egyrendbeli, testi sértés vétsége, illetve egyrendbeli erőszakos szándékkal elkövetett jogtalan fogva tartás miatt.

A vádlott 2020-ban már megjárta a bíróságot és azóta is ártatlannak vallja magát, de 2023. január 13-án ismét meg kellett jelennie a bíró előtt egy perelőkészítő meghallgatáson. A tárgyalás folytatására április 27-én kerül sor. Alighanem ez volt az utolsó csepp a pohárban és emiatt határolódtak el mellőle. Az Adult Swimen túl a hivatalos Rick és Morty Twitter fiókon is megjelent egy rövid bejegyzés az eset kapcsán:

"Az Adult Swim megszakította az együttműködését Justin Roilanddel. A Rick és Morty folytatódik tovább. A tehetséges és elhivatott csapatunk gőzerővel dolgozik a hetedik évadon."

A Rick és Morty egyébiránt 2013-ban indult útjára és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. 2018-ban aztán újabb 70 epizódot rendeltek elő, amiből eddig 61 készült el, miközben a széria hatodik szezonja tavaly decemberben ért véget, de valószínűleg idén már jön a következő. Roiland kiválásával viszont minden bizonnyal újra castingolják majd a két főszerepet, hiszen jelen állás szerint sem Ricknek, sem Mortynak nincs hangja az új évadra. Egyelőre tehát a sorozat jövője továbbra is biztos.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!