Xbox Showcase: Már ma megjelenik a sokat pletykált játék!

Xbox Showcase: Már ma megjelenik a sokat pletykált játék!

A Starfield nem, de a napok óta pletykált Hi-Fi Rush előkerült az Xbox Showcase-en. A játék pedig már mától elérhető lesz, többek között Game Passen is!

A Microsoft a Developer_Direct során egy 43 perces előadásban mutatta be néhány közelgő játékát részletekbe menően. Nagy meglepetésre nem számítottunk a felhozatalt illetően, az Xbox és a Bethesda közös műsorának felhozatalát már jó előre lelőtték: a Redfall, a Minecraft Legends, a The Elder Scrolls Online és a Forza Motorsport volt a hivatalos menü. A Starfieldről ezúttal nem esett szó, ennek külön műsort szentelnek majd máskor – még meglepetésként sem említették meg. De így még nagyobbat szólt, amikor leleplezték a napok óta pletykált Hi-Fi Rush nevű játékot!

Minecraft Legends

A Mojang legújabb játéka az akcióstratégia műfaját képviseli. Tavaly már láthattunk belőle egy keveset, de ezúttal több részletbe is belementek a fejlesztők a PVP mód kapcsán. Az online multiplayer játékban csak úgy, mint a klasszikus Minecraftban, procedurálisan generált pályák lesznek, vagyis fontos lesz a győzelemhez a felfedezés és az így megszerezhető nyersanyagok. Az élmény ránézésre valahol félúton lesz a Minecraft, a Warcraft és a StarCraft játékok között. A játék április 18-án érkezik és elérhető lesz többek között Nintendo Switchre, PlayStation 4-re, 5-re, Xbox One-ra, Series S-re és X-re, valamint PC-re a Game Pass kínálatában.

Forza Motorsport

Az est egyik nagy durranása egyértelműen az új Forza Motorsport volt, amelyből most először valódi játékmenetet is láthattunk 4K-ban, 60 FPS-sel robogni. A játék több mint 500 autóval indul, köztük az eddigi legnagyobb versenyautó kínálattal a széria történetében. Az újgenerációs, valósidejű sugárkövetést alkalmazó látvány mellett a hangok is jelentős fejlődésen mentek át a fejlesztők elmondása szerint.

A legjelentősebb változás azonban a játékmenetben lesz: dinamikus időjárás, napszakok és a gumikat befolyásoló tényezők várnak ránk a megjelenéskor elérhető 20 környezetben. Ebből 5 ráadásul teljesen új lesz, így például a dél-afrikai Kyamali is bekerült a repertoárba. Megjelenési dátum továbbra sincs, csak annyit tudni, hogy idén jön.

Hi-Fi Rush

A Tango Gameworks új játéka a népszerű korábbi címüktől, a The Evil Withintől merőben eltérő stílust képvisel. A Hi-Fi Rush ugyanis egy ritmus alapú verekedős játék, egészen egyedi animációs vizuállal és humorral. A játék lényegében arról szól, hogy a főszereplő, Chai, egy rocksztár álmokat dédelgető tinédzser, aki robotokkal és az azokat gyártó cég embereivel (bossok) küzd aréna jellegű helyszíneken. Ja és a legfontosabb: van benne cica és meg lehet simogatni! A Hi-Fi Rush megjelenésére nem kell sokat várni, már mától elérhető lesz PC-n és Xboxon, valamint a Game Pass kínálatában.

TESO

A The Elder Scrolls Online kapcsán az idei tartalmakról esett szó. Jön ugyanis a Necrom! A kiegészítő Morrowindbe fog elkalauzolni bennünket és egy új classt vezet be, az Arcanistet. A fejlesztők (és a Microsoft) nagyon szeretnék, ha kipróbálnánk, ezért az összes DLC (Chapter) ingyen elérhető lesz limitált ideig az összes játékosnak, aki az Elder Scrolls Online világába téved. Az Xbox Showcase után pedig még részletesebben beszámolnak a Necromról és a 2023-as tervekről egy külön előadás keretében, amit alább nézhettek a cikk írásának pillanatában élőben vagy később vissza.

Redfall

A Redfallt a Dishonored sorozat fejlesztői készítik, a játék maga pedig egy egyedül és coop multiban egyaránt tolható, nyílt világú FPS lesz. Tavaly nyáron már igen sokat megtudtunk a játékról, ami igazán újdonság volt most, hogy május 2-ától harcolhatunk a vámpírok ellen PC-n (Steam, Epic, Game Pass) és Xboxon. Ezen kívül természetesen tízpercnyi játékmenet videót is kaptunk, ezt alább tekinthetitek meg:

A teljes műsort itt tudjátok visszanézni.

Borítókép: Microsoft/Tango Gameworks
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!