Leak of Legends - Nyilvánosságra hozták a hackerek levelét és követeléseit

Leak of Legends - Nyilvánosságra hozták a hackerek levelét és követeléseit

Azért a baj nem kicsi.

Ha van egy sikeres játékod, ami gyakorlatilag az egyik kezdőrugója az e-sport széleskörű elfogadásának, ami évente nagyon sok millió dollárt hoz a cégnek és talán az egyik legnépszerűbb MOBA a világon, akkor nem lehet azt mondani, hogy szenvedni kell a mindennapi játékosbázisért. A Riot Games az utóbbi több mint egy évtizedben olyan birodalmat épített fel, mint a Blizzard. Azzal a különbséggel, hogy ők egyelőre nem arra helyezik a hangsúlyt, hogy a régi nevükből éljenek. Persze, ha valaki a mai világban magasra tör, akkor biztos lesznek olyanok is, akik szeretnének egy szeletet a tortájukból. Most hétvégén ez történt, mikor egy hackertámadás során egy csoport ellopta a League of Legends, a Teamfight Tactics és a Riot Anticheat forráskódját.

A Vice pedig nemrég megszerezte a levelet is, amit a hackercsoport küldött a Riot fejeseinek. Ami tuti, hogy a helyzet nagyon forró és bármi lesz is a történet vége, azt tuti nem teszik majd ki az ablakba. De lássuk, mi is állt abban a ‘szerelmes’ levélben.

“Kedves Riot Games,

Nemrég értékes adatokat szereztünk meg, köztük a League of Legends és a Riot anticheat program forráskódját. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezeknek az értéke nagyon magas, ha pedig az egész nyilvánosságra kerülne, akkor annak szignifikáns hatása lenne a Valorantra, a League of Legendsre és minden a cég által kiadott játékra. 

Ennek fényében szeretnénk tenni egy apró ajánlatot, ami 10 millió dollárról szól. Nem akarjuk tönkretenni a cég hírnevét vagy sok millió játékos élményét rontani, ebben a szituációban az egyetlen célunk pénzügyi. Ha 12 órán belül nem sikerül teljesíteni a kéréseket akkor minden, amit megszereztünk nyilvánosságra kerül. 

Ezen kívül szeretnénk emlékeztetni titeket, hogy igencsak szégyenletes lenne, ha napvilágot látna az, amit találtunk. Főleg egy olyan cégnél, akik büszkék arra, hogy milyen erős védelmi intézkedései vannak. Igencsak fájdalmas lehet, hogy pár óra alatt fel lehet törni a cég rendszereit egy amatőr szintű támadással.”

A Riot persze nem maradt adós a válasszal. Egy nagyon hosszú Tweet sorozatban beszéltek arról, hogy most akkor mi is történik éppen.

A lényeg az egészben, hogy nem fizetnek és nagyon együttműködnek a hatóságokkal, hogy kiderüljön, hogy ki is volt a támadó. Ezzel egyidőben pedig, a fejlesztőcsapat elkezdett felkészülni arra az esetre, ha a fenyegetést beváltják és a kód kikerül az internetre. Várható, hogy felbukkan pár új csalási módszer, az is lehet, hogy gombamódra jönnek majd a LoL klónok, de az is bőven benne van, hogy az egészből nem lesz semmi.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!