Díszhalak élő adásban használták egy streamer hitelkártyáját

Díszhalak élő adásban használták egy streamer hitelkártyáját

Egy japán youtuber mozgásérzékelős megoldása egészen mostanáig nagyon szórakoztató műsort szolgáltatott, aztán egy hiba miatt rádöbbent, hogy ezt nem kellene erőltetni.

Az internet és a streamingszolgáltatások elterjedésével egyre érdekesebb műsorok látnak napvilágot, és ennek egyik ékes példája Mutekimaru csatornája. A japán youtuber ugyanis akváriumban úszkáló díszhalakkal színesíti adásait, nem is akármilyen módon. A módszere abból áll, hogy élőben közvetíti, amint egy mozgásérzékelő szoftver gyakorlatilag billentyűparancsokká alakítja a halak mozgását és ezt egy Nintendón futó Pokémon játékban például kamatoztatni tudja. Tehát az összevissza úszkáló állatok tudtukon kívül játszanak is.

A Pokémon Scarlet and Violet videójátékot egy játékosnak átlagosan olyan 30 órájába telik végig tolni, míg a halaknak ez nagyjából háromezerbe telt, persze a Fürge csellék mit sem tudtak arról, hogy épp fontos küldetéseket teljesítenek. Ráadásul az adás kedvéért Mutekimaru kedvencei már 20 ezer óránál is többet töltöttek el a Pokémon világában. Történt azonban egy aprócska hiba és minden megváltozott. A játék a napokban nem várt módon összeomlott, viszont a mozgásérzékelős rendszer továbbra is működött és egyik pillanatról a másikra a konzolon előkerült a Nintendo eShop alkalmazás. A halak az úszkálás révén továbbra is parancsokat osztogattak a konzolnak és ennek hatására a játékos ajándékpontjaiból új avatárt szereztek Mutekimarunak. Emellett még letöltöttek egy Nintendo emulátort is, de a legnagyobb sláger, hogy átírták a felhasználónevét és a PayPalon keresztül egy megerősítő emaillel igazolták annak hitelességét, így valóban megváltozott a nickneve ROWAWAWAWA¥-re. A slusszpoén pedig, hogy a hétórás stream alatt még a hitelkártyát is képesek voltak használni a halak, ráadásul 1400 forintnak megfelelő jent el is költöttek. A probléma, hogy a jogosulatlan használat mellett minden hitelkártyaadatot élőben közszemlére tettek.

Mutekimaru miután visszatért állatkáihoz és ráeszmélt mi történt, igyekezett elmagyarázni a Nintendónak, hogy ez tévedés volt, akik végül visszafizették neki az 500 jent. A youtuber megilletődött az eset kapcsán, egyben megtiszteltetésnek vélte, hogy a halak emailt küldtek neki, ezért végül úgy döntött megtartja őket, azonban a Pokémon Scarlet and Violet végigjátszása volt az utolsó élő, interaktív halas adása.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!