Ellepték a csalók a GTA Online-t, inkább fel se menjünk a szerverekre!

A Rockstar gőzerővel dolgozik a megoldáson, reméljük hamar visszatérhetünk biztonságban a szerverekre.

A Grand Theft Auto Online egy fantasztikus világ, tele rengeteg remek tennivalóval, rablásokkal, versenyekkel, egyéb játékmódokkal. Azonban a csalók nagyon el tudják rontani a játékélményt (a bugok mellett természetesen). Ráadásul az utóbbi években egyre erőszakosabbak lettek. Már nem csak felrobbantottak random, vagy berántottak mindenkit egy közös szobába, esetleg pénzt szórtak és sebezhetetlenek voltak. Hanem képesek voltak akár a sessionből is kirúgni, vagy teljesen tönkretenni az adott sessiont. Már nem csak a public szervereken voltunk veszélyben, hanem az Invite Onlyba is be tudtak jönni, hogy megkeserítsék az életedet. Minősíteni most nem szeretném azokat, akik abban lelnek szórakozást, hogy mások játékát tönkreteszik, de lehet képzelni, mit gondolok erről. Mióta pedig kiszivárogtak részletek a GTA 6-ról és ellopták a GTA V forráskódját is, még rosszabb lett a helyzet.

Az elmúlt néhány napban a GTA Online PC-s verzióját a legrosszindulatúbb hackek és exploitok sújtották, amelyeket a platform valaha is látott, mindezt pedig a forráskódra vezetik vissza. A tűzfal nélkül bejelentkező játékosokkal több dolog is megtörténhet. A statjaikat teljesen megváltoztathatják, a fiókjukat letilthatják, az adataikat megrongálhatják, a számítógépüket pedig egy különösen agresszív csalómotor befolyásolhatja. A helyzet annyira eldurvult, hogy sokan azt tanácsolják, ne is játszunk most vele egy ideig. 

A bennfentes, @TezFunz2 Twitteren közzétett nyilatkozata szerint a Rockstar biztonsági csapatai teljes erőbedobással és keményen dolgoznak a kialakult helyzeten, de a rajongók aggódnak - és nem véletlenül. Amíg ez a helyzet el nem múlik, a PC-s GTA Online játékosoknak érdemes lehet beruházniuk egy tűzfalba, vagy egyáltalán nem játszani a játékkal átmenetileg. Nem ez a legjobb időszaka a cégnek, a felújított Trilogy sem sült el valami jól és a Red Dead Online is kaphatna több törődést. Erre pedig rájött a történelem egyik legnagyobb videójátékos szivárogtatása.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!