Kiderült, hogy a ketchup jobb GPU-hűtőpaszta mint gondoltuk

Olyan anyagok is tesztelve lettek mint egy szelet sajt, vagy a csecsemő testápoló.

A PC-vel rendelkezők körében mindig nagy kérdés, hogy melyik hűtőpasztát érdemes használni ahhoz, hogy a GPU a legideálisabban funkcionáljon. Az átlagos halandók – mint jómagam is – általában leragadnak az olyan anyagoknál, amiket hosszas évek munkájával a vállalatok kimondottan erre a célra fejlesztettek. Szerencsére azonban élnek köztünk olyan kivételes alakok mint például AssassinWarlord, aki különböző anyagokkal hosszas kísérletezésbe kezdett, majd az eredményeit – melyek néhol elég meglepőek lettek – megosztotta az internet népével.

Főhősünk a teszteléshez egy  Radeon R7 240-et használt 30W-os fogyasztással, a hőmérsékletet pedig a Furmark benchmark ötperces futtatása alapján mérte. Közel két tucat anyagot vizsgált, melyek eredményeit az alábbi táblázatban összegezte.

A listán a szabványos hőpárnákon – például az Arctic TP2 0,5 mm, 1 mm, 1,5 mm –, és hűtőpasztákon – például az Arctic's MX-4 – túl, többek között találkozhatunk fogkrémmel, krumplival és sajttal is. Ezek közül a legtöbb természetesen nem bizonyult eredményesnek, és velük a GPU elérte a maximális 105 Celsius-fokot. 

Meglepetésünkre azonban akadtak egészen jó eredmények is – a fentihez képest –, mint például a fogkrém (90 Celsius-fok), de legfőképp a ketchup (71 Celsius-fok). Ettől függetlenül senkinek nem ajánljuk, hogy az erre a célra kifejlesztett anyagokon kívül mást is használjon, mindenesetre szórakoztató az eredményeket böngészni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gondoltátok volna, hogy a ketchup ennyi jó hővezető?

  • 13 %
  • 88 %
Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.