Alakul a botrány a 2023-as Arany Málna körül

Alakul a botrány a 2023-as Arany Málna körül

Egy 12 éves lányt is jelöltek az év legrosszabb színésznő kategóriájában, a népharag pedig nem maradt el.

Január 23-án bejelentették az Arany Málna díj esélyeseit, tehát hamarosan kiderül, hogy mi vagy ki lesz a 2022-es esztendő legrosszabb alkotása, színésze, rendezője, forgatókönyve és így tovább. Az elmúlt években viszont ez a gála okozott már néhány kellemetlen meglepetést is, amivel sikerült kivívnia a rajongók haragját is. Elég csak egy évvel visszarepülni az időben, amikor Bruce Willisnek hoztak létre egy külön kategóriát, hiszen annyi elfuserált filmben is szerepet vállalt. Miután viszont kiderült, hogy afáziában szenved, visszavonták ezt a kategóriát. Aztán ott volt Az utolsó párbaj, amit a háromszoros Oscar-díjra jelölt Ridley Scott rendezett és nagyon jól fogadták a kritikusok – 67 ponton áll Metacriticen, 7.4 pontot kapott imdb-n és a Rotten Tomatoes oldalán is 85%-ot ért el –, mégis jelölték az egyik főszereplőjét, Ben Afflecket az év legrosszabb színészének. Ez pedig kiverte a biztosítékot a rajongóknál, akik alaposan kikeltek a szervezők döntése miatt.

Újabb érdekesség, hogy a 2023-as Oscar-díj esélyesei közé bekerült a Szöszi (Blonde) főszereplője, Ana de Armas. A gyönyörű színésznő fantasztikus teljesítményt nyújtott a Marilyn Monroe életét bemutató alkotásban, ámbár hiába a remek performansz, maga a film koránt sem nyűgözte le az Arany Málna mögött álló kuratóriumi társaságot, hiszen ők az év egyik legrosszabb produkciójaként tartják számon.

Az idei esemény sem lesz botrány mentes, mivel most éppen egy fiatal színésznővel, Ryan Kiera Armstronggal kapcsolatban követtek el egy baklövést. A tavalyi Tűzgyújtóban nyújtott alakításáért jelölték őt a legrosszabb színésznő kategóriájában. A legnagyobb probléma viszont az, hogy Kiera Armstrong mindössze 12 éves és egy ilyen eset erőteljesen befolyásolhatná a karrierjét, aminek még abszolút az elején jár a fiatal lány. Elég csak Jake Lloyd esetére gondolni, aki gyerekkén Anakin Skywalker bőrébe bújhatott a Baljós árnyakban. Akkor csupán 8 éves volt, mégis Arany Málnára jelölték. Szerencsére végül nem ő kapta meg, de a rengeteg kritika és a folyamatos zaklatás miatt el sem kezdődött igazán a karrierje. Kicsivel több, mint egy évtizeddel később, 2012-ben be is jelentette a visszavonulását.

A felháborodás nagyságát követően az Arany Málna alapítója, John Wilson sem hagyta szó nélkül a dolgot és rájött végül, hogy rosszul döntöttek:

„Néha csinálsz meggondolatlan dolgokat, amikért leszidnak, és aztán magadhoz térsz. A közelmúltban érkezett jogos kritikák a 11 éves [ennyi idős volt a forgatáskor - a szerk.] Armstrong kapcsán felhívták a figyelmünket az érzéketlenségünkre. Ennek eredményeképpen kivettük Armstrong nevét a jelöltek közül. Ezzel együtt tartozunk egy bocsánatkéréssel Ms. Armstrong felé, és sajnálatunkat szeretnénk kifejezni az őt ért gyűlölködés miatt.”

Lassan egyébként úgy tűnik, hogy tudatosan igyekeznek olyan személyeket kiválasztani, akikkel kiboríthatják az embereket és emiatt még nagyobb rivaldafénybe kerül a gála. Nincs mit tenni sajnos egyelőre, marad az, hogy „izgatottan” várjuk kiket „díjaznak” március 11-én.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!