Elhunyt Annie Wersching, a The Last of Us színésznője

Elhunyt Annie Wersching, a The Last of Us színésznője

Az amerikai sztár még betegen is forgatott.

Szomorú hír érkezett az Egyesült Államokból, ugyanis 45 éves korában elhunyt Annie Wersching színésznő. A videójátékosok a The Last of Usból és az Anthemből, a sorozatkedvelők többek között a 24-ből, a Timelessből (Időutazók) és a The Vampire Diariesből (Vámpírnaplók) ismerhetik, de szerepelt a Star Trek: Pickardban és a Marvel-féle Runaways akció-vígjáték szériában is.

Annie Wersching és a The Last of Us Part I

A modern, kifejezetten karakterdrámát bemutató videójátékokban már elengedhetetlen, hogy a szinkronszínészek a szereplőknek ne csak a hangját kölcsönözzék. A motion capture technológia elterjedésének köszönhetően élethűen mozognak a képernyőn az animált hősök és antihősök, a gamerek legnagyobb örömére. Neil Druckmann rendező is ezt a megoldást választotta, amikor a 2010-es évek elején a The Last of Us első részén dolgozott csapatával. Theresa "Tess" Servopoulos szerepére Annie Werschinget választotta ki, akinek ez volt az első felbukkanása videójátékban. Joel csempésztársa bár nem a legfőbb szereplője volt a világ egyik legnépszerűbb és legjobb játékának, de így is emlékezetes jelenetek kapcsolódnak hozzá. Az HBO által készített élőszereplős adaptációban Anna Torv alakítja a túlélőt, a széria harmadik része a mai naptól már nézhető a streamingszolgáltató kínálatában.

2020-ban diagnosztizálták Werschingnél a daganatos megbetegedést, de ő a sokkoló hír után sem állt le a munkával. Még 2022-ben is forgatott, a Star Trek: Picardban, valamint karrierje utolsó állomásaként a The Rookie-ban vállalt szerepet. Nyugodjék békében.

Kövess Minket!



Te játszottál a The Last of Us Part 1-nal?